Messer Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 (edytowane) Witam, Przedstawiam wam model BMW robionego na zamówienie. Malowanie typowe dla AC Schnitzer. Wnętrze to moja własna wersja kolorystyczna -piaskowa baza z czarnymi dodatkami i imitacją drewna na bokach. Nic szczególnego, ale klient był zadowolony. Nie dałem znaczka na kierownicy - mój błąd... Kasta... Malowana samochodówkami APP. Były z nią problemy i to duże. Zwichrowany dach, baaaardzo płytkie pinie podziału i falowana powierzchnia plastiku dały mi się we znaki. Jak by tego było mało przy pierwszej próbie malowania zważył mi się lakier, a więc kasta poszła do denaturatu. Potem znów pogłębianie linii, wyrównywanie i malowanie. Tak to wyglądało po polerowaniu ( sama kasta + szyby): No i całość... Brakuje jeszcze kalki na tylnej klapie (AC...). Klientowi się podobało, ja osobiście nie jestem zadowolony. Jeszcze o samej kaście: Lakiery to czarny i bezbarwny APP. Polerowana pastami Tamiya. Tylne lampy to mieszanka transparentnej czerwonej i pomarańczowej ( kierunki ) i trans. czerwona Humbrola. Podklejone chromowana folią. na koniec zapuszczone czarne linie podziału i lakier Vallejo. Kasta też otrzymała czarne linie podziału. Przepraszam za foto i tło - zdjęcia robione na szybko :( Pozdrawiam Messer Edytowane 4 Września 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Piękna Becia,tylko brakuje mi znaczka BMW na felgach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Można wiedzieć gdzie zamówienia na modele przyjmują Bo za dobrą sumkę nawet do zrobienia bmw bym się zniżył. W modelu trochę dziwnie te lampy wyszły, ale grunt ze się klientowi podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Hmmm lakier mi sie nie podoba na niektorych zdjeciach widac jak by byla wielka ''cytryna''. Co do zwazenia sie lakieru to proste za duzo psikles na pierwsza warstwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Czyli nareszcie możemy się spodziewać dalszej relacji Stanga? Nie mogę się doczekać . Beemka całkiem przyjemna. Gratuluje i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Czyli nareszcie możemy się spodziewać dalszej relacji Stanga? Nie mogę się doczekać Laughing No racja całkiem przeoczyłem ta zależność, tez się ciesze niezmiernie bo Mustang naprawdę smakowicie się zapowiadał, tylko zrób tym razem "step by step" malowania grafik, myślę że się wielu osobom ( w tym mi ) przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Września 2010 Autor Share Napisano 5 Września 2010 kuba2507 - mylisz sie - stary lakier samochodowy... Co do "cytryny" jest minimalna skórka pomarańczy w miejscach największego ryzyka przetarcia się. Nie mogłem ryzykować przecierki przy napiętym terminie a i klient trafił mi się niezbyt wymagający. Bartek.X, przemekgksw3 - niestety nie... najpierw renault a potem mustang Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Model podoba mi się, ale... Jak już kolega wspomniał, brakuje znaczków na felgach, wydech troszkę dziwny, no i te fotele od tyłu, takie nie wykończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 To moze przez zdjecia tak to wyglada:) Jezeli tak jest to zwracam honor:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Mi się ta Piątka strasznie podoba. Beemki zawsze fajnie wyglądają w czerni i ten model też to potwierdza. Co do wnętrza to nie podoba mi się jego kolor, w sumie to sam odcień tego piasku- sprawa gustu. Podsumowując w mojej ocenie jest malyna Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Września 2010 Autor Share Napisano 5 Września 2010 Diesel fan miał być prosto z pudła - tak zażądał klient - cóż zrobić... A co do wydechu - tyle że nawiercony, ale tak jak wyżej - prosto z pudla... Co do zdjęć - na oknach w pomieszczeniu były firanki -dlatego odbicia nie są wyraźne i sprawiają wrażenie jakby lakier miał skórkę pomarańczy. Tak jak napisałem - ja nie jestem zadowolony - brakło czasu aby to dopieścić... Dzięki za opinie. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Września 2010 Share Napisano 6 Września 2010 Z zewnątrz Twoja 5-tka wygląda całkiem nieźle (rzekłbym nawet gangstersko ) jednakże wnętrze pozostawia trochę do życzenia. Nie wiem czy miało ono odgrywać welur czy też skórę, ale wygląda plastikowo i mało atrakcyjnie, nawet pomimo zastosowania washa. Może wyglądałoby to lepiej gdybyś użył beżu lub kremu i lekko nabłyszczył wnętrze nadając mu bardziej skórzany poblask. Niezbyt fajnie wyszły również znaczki BMW, które strasznie się srebrzą. Mogłeś wycinając je z arkusza, przyciąć je nieco bliżej krawędzi. Najważniejsze jednak, że klient był zadowolony. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi