Messer Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Witam, Przedstawiam in-box modelu Xsara WRC 2004. Jest to przepak Hellera, o dość dobrej jakości jak na ta firmę... Części posiadają nie za wiele nadlewek, dość sporo śladów po wypychaczach, przesunięcia form niewielkie. Spasowanie kasta - tylny zderzak jest złe - wymaga szlifowania zderzaka albo dokładania polistyrenu do kasty - ja kto woli. Na plus - fajnie zrobione oszklenie - umożliwia zrobienie praktycznie każdej szyby osobno Fotki: Pozdrawiam Messer Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Właśnie dziś zakupiłem ten sam model. Planuje go zrobić w projekcie tuning. Na pierwszy rzut oka nie jest źle, ale mi się trafiły 2 źle odlane koła . Miałem w pon. robić in-box, ale widzę, że kolega mnie ubiegł, czyli mogę jutro coś pokombinować. W poniedziałek chyba zaczynam relację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Właśnie dziś zakupiłem ten sam model. Planuje go zrobić w projekcie tuning. Na pierwszy rzut oka nie jest źle, ale mi się trafiły 2 źle odlane koła Crying or Very sad . Miałem w pon. robić in-box, ale widzę, że kolega mnie ubiegł, czyli mogę jutro coś pokombinować. W poniedziałek chyba zaczynam relację Twisted Evil . Świetnie będzie pierwszy europejczyk bo jak na razie wszystko "made in japan" już się nie mogę doczekać. Swoja droga to Italeri już dawno miało ten model w swojej ofercie, tylko że w zestawie z Magnum w barwach teamu Citroen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 ...bo jak na razie wszystko "made in japan"... A maluszek ? Ale nie myślcie, że ta Xsarka będzie Europejska... Mam taki cichy plan tylko muszę zakupić felgi, lakiery i inne bajery. A to mi rym wyszedł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 A maluszek Cool ? No tak już nawet ja o nim zapomniałem trzeba się będzie poprawić. A szkoda że Xsara nie będzie w "European style", zawsze to jakaś miła odmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Oj przemekgksw3, nie tylko dżapańskie autka mamy A Mustangi i inne Muscle Cary Ogólnie model dość ciekawy, to nie to co Tamiya, ale widać chcieli troszkę podgonić do japończyków. Opony to niestety pseudo slicki, płaskie jak nasze autostrady w planach Fajne, głębokie linie podziałów, leniuchy nie muszą się z nimi bawić. Ale plastik marny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Myślę poważnie nad połączeniem tych dwóch stylów. Mogłoby być ciekawie. Muszę gdzieś dorwać fajny silnik (np. od jakiegoś Skylina). Mam już projekt grafiki na maskę, ale nie będzie ona z kalki. Reszta będzie z kalkomanii. Będę musiał zrobić zawieszenie od podstaw, bo hellerowskie (tak jak wspomniał Messer jest to przepak) nie przewiduje montażu innych kół. Apropo, są dwa spoilery jak ktoś nie zauważył . Tłumik to porażka roku, więc będzie sporo pracy przy tym żeby zrobić cały układ wydechowy od podstaw, tak jak przy podwoziu i wnętrzu jest roboty w brud. Chociaż tyle, że nie wydałem na niego fortuny. Więcej pójdzie na dodatki . BK też będzie dosyć przerobione, a najgorsze, że coraz mniej czasu do końca projektu (chyba, że będzie przedłużony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi