wybrzeze11 Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Witam wszystkich! Jest to moje pierwsze zetknięcie z forum, od dłuższego czasu zamierzałem wrzucić zdjęcia lecz jakoś odwagi brakowało. Jest to mój 3 model poprzednie były "materiałami szkolnymi". Proszę o opinie i wyrozumiałość ponieważ nie jest to dobra jakość zdjęć. Obecnie kończę Shermana M4A2, efekty mam nadzieję, że w lepszej wersji postaram się pokazać niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Witam Zdjęciom rzeczywiście daleko do doskonałości, ale jak na jeden z pierwszych modeli, to Twój WuCet wygląda całkiem do rzeczy Bardzo podobają mi się ślady eksploatacji, a w szczególności wywalona beczka plamiąca pakę, ślady piachu z żołnierskich butów na "chodniczkach", przetarcia bieli na zderzaku i (może nieco zbyt liczne) ślady zużycia powłoki lakierniczej. Dość ciekawie prezentuje się również brezent na Browningu .50 cal. Jedyne co wygląda trochę sztucznie to spód. To błoto (czy też inna maź) tworzy zbyt jednolitą powłokę i wygląda to trochę jak wystrój groty solnej.Nie dość, że powłoka jest dość jednolita, to i kolorystyka (jeśli wierzyć tym zdjęciom) również. Przydałoby się pomieszać ze sobą więcej odcieni pigmentów i zróżnicować błoto na mokre i suche. Jeśli udałoby Ci się wystarać o lepsze zdjęcia to myślę, że model wyglądałby atrakcyjniej. Życzę powodzenia w następnych projektach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wybrzeze11 Napisano 9 Września 2010 Autor Share Napisano 9 Września 2010 Dzięki za opinie . Pracuje nad wyglądem błota na podwoziu cały czas, starałem się, żeby wyszło takie pomieszanie suchego ze świeżym ale albo widocznie nie wyszło albo zdjęcia nie oddają w pełni tego co jest rzeczywistości. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam! A co do zdjęć to postaram sie o lepszą jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Zdjęcia zabijają efekt - są jednak takie o których można powiedzieć ze jak na początek to wygląda całkiem całkiem fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Warto jeszcze rozwiercić lufę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesChi Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Przyjemny model. Przewrócona beczka i olej - fajny efekt. Wady i zalety napisali poprzednicy. Jedno co mi się rzuciło, to jak na tak eksploatowany i używany pojazd to ma strasznie czystą szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wybrzeze11 Napisano 12 Września 2010 Autor Share Napisano 12 Września 2010 Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi, napewno postaram sie do nich zastosowac. Jesli chodzi o czysta przednia szybe to wlasnie tego jeszcze nie probowalem. Musze jeszcze troche poczytac i podpatrzec innych specjalistow jak Oni to wykonuja. Zdjecia z czasem obiecuje lepsze, te sa z telefonu, a w niedlugim czasie planuje wzbogacic sie o lustrzanke. Wtedy bedzie ladniej i wiarygodniej. Jeszcze raz dzieki za odpowiedzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Jak koledzy już pisali - rozwierć lufę i zmień fotki. Z tych słabych które są widzę, że model jest bardzo ładny ale jakość fotek i przekłamania kolorów psują efekt. Sam słabo fotografuję modele i wiem jak można kiepskimi fotkami zepsuć efekt końcowy. Podobają mi się ślady eksploatacji, obicia, brudzenie itp. Jeśli to jest Twój trzeci model to już się nie mogę doczekać dziesiątego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi