mae Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Mój pierwszy model od wielu lat został ukończony, więc trzeba ten fakt zwieńczyć galerią. Kto by pomyślał, że zaczynając od sdeka i kilku farbek, wyjdzie mi z tego diorama, malowana w dużej części aerografem Z modelu jestem zadowolony, nie przejmowałem się przy nim szczególnie kwestiami merytorycznymi. Dla przypomnienia: SdKfz 251/3 ausf B - ZVEZDA - malowany pędzlem, cieniowanie pastelami Renault UE - wrak rumuńskiej tankietki - Mirage figurki w sdeku - ZVEZDA Grenadierzy pancerni - Master Box diorama - scrach WARSZTAT Troszkę zdjęć mam nadzieję, że lepszych niż w warsztacie. Teraz większość mojego czasu zamierzam przeznaczyć na pracę nad tankietką, zapraszam do mojego warsztatu. Dziękuję za uwagę, liczę na komentarze PS. Klap nie zamykam bo koniecznie chcę mieć je otwarte :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarret Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Witam! Bardzo mi się podoba, jestem pod wrażeniem malowania pędzlem! Jaką farbą malowałeś sdeka? A tak wogóle to trudno uwierzyć, że to zwiezda. Bardzo ciekawa kompozycja scenki--fajne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Świetna praca.Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Już podczas wątku warsztatowego zapowiadało się świetnie. Tak też teraz wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Wyszło naprawdę świetnie, od początku rzetelnie prowadziłes warsztat i efekty tego widzimy. Całość bardzo dobrze wykonana i przemyślana, myślę że ładnie będzie się u Ciebie prezentować No i zapomniałem o własnoręcznie wykonanym budynku, szczun A skąd ja znam te listki... http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=17344&highlight= Pozdrawiam i życzę powodzenia z tankietką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Dziwna barwa fotek, ale dzieło super. Chyba trzeba by je przerzucić do Dioram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Diorama rewelacyjna, czuje się ruch, brakuje mi tylko ukrywającego się Rosjanina, np. snajperki lub zabitego wojaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Gratulacje. Bardzo dobra praca. Podobają mi się ruiny, dodałbym tylko ewentualnie ślad po stropie od strony wewnętrznej. Można by jeszcze troszkę bardziej zakurzyć pojazd, a zwłaszcza niemiaszków. Całość ma styl, tak trzymaj. kapral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Cóż jak na powrót po latach, to udany come back! Osobiście wolałbym jednak zniszczonego "esdeka" i sprawną tankietkę renault, ale to tylko moja taka wizja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 bardzo ładna dioramka. szczególnie mi się podobają figurki...jak wy te mordki malujecie, ze wyglądają jak żywe? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 13 Września 2010 Autor Share Napisano 13 Września 2010 Jaką farbą malowałeś sdeka? Wszystko było malowane ModelMasterami i Humbrolami (olejnymi). Co do koloru, to kupiłem taki jaki był w instrukcji, numeru nie znam już, bo etykieta nie jest czytelna, ale był to "Gunship Gray". Na wozie jest wiele odcieni tego koloru, generalnie go rozjaśniłem, chyba tylko pod spodem zostało troszkę oryginalnej farby ze słoiczka. Osobiście wolałbym jednak zniszczonego "esdeka" i sprawną tankietkę renault, ale to tylko moja taka wizja. Rumuni współpracowali z Niemcami, więc nie ma znaczenia czy to sdek, czy tankietka Dziękuję za komentarze cieszę się, że się podoba :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Całość bardzo mi się podoba. Faktycznie nie widać, że malowany w pędzlem. Bardzo ładne dzieło ale ........ jedna rzecz mnie zastanawia. Z ustawienia pojazdu i ludzików mu towarzyszących wnioskuję, że się ten esdek skrada i spodziewa się odzewu ze strony przeciwnika. Więc dlaczego ma otwarte górne pokrywy silnika ? Silnik tak odkryty jest narażony na uszkodzenia przecież. A może one się przegrzewały ? Pytam po lamersku bo się nie znam na poniemieckich rupieciach...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Model bardzo ladny siekierki, radiostacja i inne pierdulki wyszly Ci super. Dla mnie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Gratuluje klimatyczna diorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi