Jump to content

Dodge Caravan 1:25 Lindberg

tmajer
 Share

Recommended Posts

Z powodu przygotowań do pojawienia się na świecie potomstwa, od dłuższego czasu prace modelarskie posuwają się bardzo wolno, a mniej więcej za miesiąc staną na dłuższy czas - (a poczekalnia pęka w szwach... ).

Tym niemniej udało mi się dzisiaj skończyć ten model. Jest on bardzo prosty - wklejam również zdjęcie instrukcji. Traktuję go bardziej jako ciekawostkę, niż pracę modelarską. Miałem przyjemność powozić tym autem i wspominam to bardzo miło.

Dopiero po zobaczeniu zdjęć zwróciłem uwagę na odstającą od kasty przednią szybę. Oczywiście zaraz pójdzie do poprawy.

Jak to zwykle u mnie, model prosto z pudła. Zapraszam do oglądania.

01dodge.jpg

02dodge.jpg

03dodge.jpg

01manual.jpg

Ot, typowy "jamerykaniec", przyjemny, choć fotele to chyba tak wytłuszczone od wycierania paluchów po żarciu z "Maka" ? ;]

Przód moim, zdaniem w modelu dość przeciętnie przypomina oryginał, ale całościowo dobrze się prezentuje .

Pzdr.

Witam

Całkiem schludnie wykonany i ładnie prezentujący się model, jednakże trochę brakuje mu życia. Jest plastikowo i pusto. Przydałoby się dać np. jakieś graty do wnętrza lub bagażnik dachowy. Nie zaszkodziłaby również trójwymiarowość felg w formie lekkiego washa.

Pozdrawiam

Kornik

Ładnie czysto sklejony model i nic poza tym.

Mogłeś zaszaleć ze śladami eksplantacji i jakimiś tam bajerami codziennego użytku, zwykłe samochody to wbrew pozorom bardzo ciekawy temat, można naprawdę poeksperymentować . Do wspomnianych jeszcze braków dodałbym szybę która chyba odkleiła się od sufitu, ale to wystarczy tylko dopchnąć

...Do wspomnianych jeszcze braków dodałbym szybę która chyba odkleiła się od sufitu, ale to wystarczy tylko dopchnąć
Dopiero po zobaczeniu zdjęć zwróciłem uwagę na odstającą od kasty przednią szybę. Oczywiście zaraz pójdzie do poprawy.

No i widać kto czyta, a kto obrazki ogląda! Żartuję, zapewne po prostu przeoczyłeś.

Co do modelu ładnie wykonany, chociaż faktycznie brak mi śladów działalności człowieka i eksploatacji wozu. Mimo wszystko gratuluję ukończonego modelu, bo u mnie ostatnio ciężej się kończy niż zaczyna .

• 4 weeks later...
Możesz jeszcze podać wymiary tegoż modelu w tej skali ??

Przepraszam że z takim opóźnieniem odpisuję.

Szerokość (bez lusterek) 7,7 cm

Wysokość (bez bagażnika) 6,8 cm

Długość (ze zderzakami) 20,5 cm