ik888 Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 1:32 airfix No to ruszamy! Na początek mam pytanie jaką zrobić wykładzinę?? Auto będzie czerwone a fotele beżowe.Do wyboru mam: http://www.mojehobby.pl/bcm-013-posypka-kolor-jasny-piasek-plukany-szuter-p-1-1645252.html http://www.mojehobby.pl/bcm-016-posypka-kolor-wegiel-antracyt-czarna-p-1-1645265.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Jak już to rób jasne wnętrze. Nie wiem czy to jest to samo ale kupiłęm flocka na allegro za 10 zeta za paczke i jestem zadowolony. Oto efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Hmm... zapowiada się ciekawie, piękny samochód, lubię takie klasyki tylko pewnie z modelem będzie trochę zabawy. Wykładzina to tak jak już mówił kolega, najlepiej flock kupić, tylko nie wiem jak się w tej skali sprawdzi Chociaż niepodważalną zaletą tej skali jest to że bardzo łatwo dobrać jakieś figurki, żeby skomponować jakąś ciekawą scenkę, planujesz coś może? Pozdrawiam i czekam na jakieś fotki z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Flock jest bardzo drobny więc myślę że śmiało może go dać do modeliku. Zawsze może usunąć flock jak mu źle położy lub bedzie za "wysoki"(przyklejam na wikol) To co jest na zdjęciu to T3 Camper 1/25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 20 Września 2010 Autor Share Napisano 20 Września 2010 Scenki nie planuje. Ale jeszcze pomóżcie mi wybrać kolor: http://allegro.pl/flok-flock-posypka-do-zastosowan-modelarskich-i1232183831.html Mi się wydaje że najlepszy będzie czarny albo beżowy 1. Czekam na wasze propozycje. Pozdrawiam Igor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 W/g mnie jak masz kaskę to zaopatrz się w oba beżowe ,jasny szary i grafitowy. Ja bym robił jasne wnętrze beżowe siedziska oraz podłoga (jaśniejsza czy ciemniejsza to musisz dobrać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 20 Września 2010 Autor Share Napisano 20 Września 2010 Podłoge zrobię ciemniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 20 Września 2010 Autor Share Napisano 20 Września 2010 wybrałem cóś takiego http://modelarski.martel.pl/product_info.php?products_id=5910 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 Nie pisz postu pod postem. Masz coś takiego jak edytuj czy zmień prawy górny róg postu! P.S wstrzymaj się z tą posypką niech bardziej doświadczeni modelarze się wypowiedzą czy może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 21 Września 2010 Autor Share Napisano 21 Września 2010 Następnym razem tak zrobię ale niestety już posypkę zamówiłem. Nowe zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 22 Września 2010 Autor Share Napisano 22 Września 2010 A i jeszcze zaznaczam że to mój pierwszy model samochodu osobowego. Następne zdjęcia z posypką i fotelami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 No właśnie ... z posypką, która zapewne zastosowanie znalazłaby przy dioramie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 Fajny a do tego rzadki model więc może warto by się bardziej postarać?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 22 Września 2010 Autor Share Napisano 22 Września 2010 Staram się jak mogę a model można dostać na stronie: http://www.amazon.co.uk/Airfix-Models-E-Type-Jaguar/dp/B002KKBWQO/ref=sr_1_17?ie=UTF8&s=kitchen&qid=1285177546&sr=8-17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 Tzn. sam nie jestem nie wiem jak doświadczonym modelarzem (raczej tym z niższej półki), ale na twoim miejscu użył bym jasnego FLOCKA a wcześniej jeszcze ewentualnie poczytał jak się do tego zabrać (jest o tym sporo na tym forum). Pozdrawiam i liczę na postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszcholewka Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 Witam! Nie jestem doświadczony w posypkach ale wydaje mi się że masz jej małe nadmiary. I też bym był z jasna wykładziną. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 Posypke weź ściągnij i zamów flocka lub pomaluj na jakiś kolorek (teraz to wygląda jakby ktoś ziemie woził w aucie). Co do foteli to wyczyść je z farby bo za dużo dałeś jej i pomaluj na nowo. Pod beżowy daj biały podklad. P.s Co do flocka czy innych posypek to ja wpierw smaruje powierzchnie wikolem, posypuje z nadmiarem posypke i delikatnie doduszam palcem. NA koncu jak chwile odczekam to pukam elementem w stół i caly nadmiar spada. Efekty na poprzedniej stronie są. Powodzenia w budowie i niejednej kąpieli w krecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 23 Września 2010 Autor Share Napisano 23 Września 2010 Moim zdaniem posypka pasyje a na fotelach jest cienka warstwa farby pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 23 Września 2010 Share Napisano 23 Września 2010 Niestety ta posypka tu nie pasuje a psuje cały efekt! :/ Jak na fotel nawalisz więcej farby to jeszcze pogorszysz całość! Jeśli chcesz naprawde fajnie zrobić ten model to posłuchaj rad kolegów, w końcu chyba po to zakładałeś relacje! Niespiesz się rób powoli a dokładnie, a powinien wyjść fajny model. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 23 Września 2010 Autor Share Napisano 23 Września 2010 Przymierza się do malowania karoseri pędzlem bo nie mam areografu. Czekam na rady! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 23 Września 2010 Share Napisano 23 Września 2010 Ja jednak odradzam malowania pędzlem! Lepiej kupić lakiery samochodowe. Podkład obowiązkowo. Powodzenia w budowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 23 Września 2010 Autor Share Napisano 23 Września 2010 Dzieki. podkład może być biały?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 23 Września 2010 Share Napisano 23 Września 2010 Napisałeś, że auto ma być czerwone więc podkład biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 23 Września 2010 Autor Share Napisano 23 Września 2010 ok dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 24 Września 2010 Autor Share Napisano 24 Września 2010 a matowy czy błyszczący biały?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi