ik888 Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 1:32 airfix No to ruszamy! Na początek mam pytanie jaką zrobić wykładzinę?? Auto będzie czerwone a fotele beżowe.Do wyboru mam: http://www.mojehobby.pl/bcm-013-posypka-kolor-jasny-piasek-plukany-szuter-p-1-1645252.html http://www.mojehobby.pl/bcm-016-posypka-kolor-wegiel-antracyt-czarna-p-1-1645265.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paczek1981 Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 Jak już to rób jasne wnętrze. Nie wiem czy to jest to samo ale kupiłęm flocka na allegro za 10 zeta za paczke i jestem zadowolony. Oto efekty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 Hmm... zapowiada się ciekawie, piękny samochód, lubię takie klasyki tylko pewnie z modelem będzie trochę zabawy. Wykładzina to tak jak już mówił kolega, najlepiej flock kupić, tylko nie wiem jak się w tej skali sprawdzi Chociaż niepodważalną zaletą tej skali jest to że bardzo łatwo dobrać jakieś figurki, żeby skomponować jakąś ciekawą scenkę, planujesz coś może? Pozdrawiam i czekam na jakieś fotki z budowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paczek1981 Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 Flock jest bardzo drobny więc myślę że śmiało może go dać do modeliku. Zawsze może usunąć flock jak mu źle położy lub bedzie za "wysoki"(przyklejam na wikol) To co jest na zdjęciu to T3 Camper 1/25. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik888 Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 Scenki nie planuje. Ale jeszcze pomóżcie mi wybrać kolor: http://allegro.pl/flok-flock-posypka-do-zastosowan-modelarskich-i1232183831.html Mi się wydaje że najlepszy będzie czarny albo beżowy 1. Czekam na wasze propozycje. Pozdrawiam Igor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paczek1981 Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 W/g mnie jak masz kaskę to zaopatrz się w oba beżowe ,jasny szary i grafitowy. Ja bym robił jasne wnętrze beżowe siedziska oraz podłoga (jaśniejsza czy ciemniejsza to musisz dobrać) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik888 Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 Podłoge zrobię ciemniejszą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik888 Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 wybrałem cóś takiego http://modelarski.martel.pl/product_info.php?products_id=5910 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paczek1981 Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Nie pisz postu pod postem. Masz coś takiego jak edytuj czy zmień prawy górny róg postu! P.S wstrzymaj się z tą posypką niech bardziej doświadczeni modelarze się wypowiedzą czy może być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik888 Posted September 21, 2010 Author Share Posted September 21, 2010 Następnym razem tak zrobię ale niestety już posypkę zamówiłem. Nowe zdjęcia: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik888 Posted September 22, 2010 Author Share Posted September 22, 2010 A i jeszcze zaznaczam że to mój pierwszy model samochodu osobowego. Następne zdjęcia z posypką i fotelami: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jcs Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 No właśnie ... z posypką, która zapewne zastosowanie znalazłaby przy dioramie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jcs Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Fajny a do tego rzadki model więc może warto by się bardziej postarać?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik888 Posted September 22, 2010 Author Share Posted September 22, 2010 Staram się jak mogę a model można dostać na stronie: http://www.amazon.co.uk/Airfix-Models-E-Type-Jaguar/dp/B002KKBWQO/ref=sr_1_17?ie=UTF8&s=kitchen&qid=1285177546&sr=8-17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jcs Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Tzn. sam nie jestem nie wiem jak doświadczonym modelarzem (raczej tym z niższej półki), ale na twoim miejscu użył bym jasnego FLOCKA a wcześniej jeszcze ewentualnie poczytał jak się do tego zabrać (jest o tym sporo na tym forum). Pozdrawiam i liczę na postępy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszcholewka Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Witam! Nie jestem doświadczony w posypkach ale wydaje mi się że masz jej małe nadmiary. I też bym był z jasna wykładziną. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paczek1981 Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Posypke weź ściągnij i zamów flocka lub pomaluj na jakiś kolorek (teraz to wygląda jakby ktoś ziemie woził w aucie). Co do foteli to wyczyść je z farby bo za dużo dałeś jej i pomaluj na nowo. Pod beżowy daj biały podklad. P.s Co do flocka czy innych posypek to ja wpierw smaruje powierzchnie wikolem, posypuje z nadmiarem posypke i delikatnie doduszam palcem. NA koncu jak chwile odczekam to pukam elementem w stół i caly nadmiar spada. Efekty na poprzedniej stronie są. Powodzenia w budowie i niejednej kąpieli w krecie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik888 Posted September 23, 2010 Author Share Posted September 23, 2010 Moim zdaniem posypka pasyje a na fotelach jest cienka warstwa farby pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarny1986tychy Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Niestety ta posypka tu nie pasuje a psuje cały efekt! :/ Jak na fotel nawalisz więcej farby to jeszcze pogorszysz całość! Jeśli chcesz naprawde fajnie zrobić ten model to posłuchaj rad kolegów, w końcu chyba po to zakładałeś relacje! Niespiesz się rób powoli a dokładnie, a powinien wyjść fajny model. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik888 Posted September 23, 2010 Author Share Posted September 23, 2010 Przymierza się do malowania karoseri pędzlem bo nie mam areografu. Czekam na rady! Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek.X Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Ja jednak odradzam malowania pędzlem! Lepiej kupić lakiery samochodowe. Podkład obowiązkowo. Powodzenia w budowie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik888 Posted September 23, 2010 Author Share Posted September 23, 2010 Dzieki. podkład może być biały?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Napisałeś, że auto ma być czerwone więc podkład biały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik888 Posted September 23, 2010 Author Share Posted September 23, 2010 ok dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik888 Posted September 24, 2010 Author Share Posted September 24, 2010 a matowy czy błyszczący biały?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts