Diesel fan Napisano 24 Września 2010 Share Napisano 24 Września 2010 Nie ma podziału na podkłady błyszczące i podkłady matowe. Poprostu podkład i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszcholewka Napisano 24 Września 2010 Share Napisano 24 Września 2010 Witam! Ja na twoim miejscu pomalowałbym ten model aero. Jak coś pisz na gg lub PW. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 25 Września 2010 Autor Share Napisano 25 Września 2010 dzięki za propozycje ale spróbuję pędzlem. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Można pędzlem - najlepiej kilka cienkich warstw średnio gęstą farbą i szerokim pędzlem. Potem polerka i na to bezbarwny w podobny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 25 Września 2010 Autor Share Napisano 25 Września 2010 Witam! Pędzel mam 2 może być?? A i jeszcze czym polerować?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 ik888, pędzlem nie wyjdzie Ci najlepiej. Kup spray podkład + kolor Motip + bezbarwny. Przy tej skali modelu starczy Ci zarówno na naukę na próbkach (ramkach itp plastikach) jak i na właściwe pomalowanie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Witam Nowe foty pierwsza warstwa podkładu: Druga warstwa podkładu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Jeśli stosujesz farby typu nitro to efekt będzie ciągle taki sam jak na fotce podwozia - farba będzie rozpuszczać podkład i będzie się "mazać" - nie uzyskasz takiego efektu jak spray'em lub aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Szkoda kolego modelu i twojej pracy przy pędzlu. Tak jak koledzy napisali kup szpraje i pomaluj nimi. Efekt 300% lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 A wiecie gdzie można w bielsku kupić szpreje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Do castoramy idź tam też są speje samochodowe.Chyba że masz gdzieś mieszalnie farb samochodowych za puche około 20-30 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opc_tuner_95 Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Mówisz o tych Deco Spray czy jakoś tak? Ja ich używałem, i efekt jest taki sobie, lepsze są Crafts Spray ( w Leroy Merlin albo jakichś zwykłych sklepach z farbami) lub Motipy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Co wyście się go tak czepneli na te spreje? Jego model, jak pomaluje trochę pędzlami to sam dojdzie do wniosku że lepsze będą spreje. Do tego się dojrzewa Już nie jeden raz niektórzy forumowicze pokazali, ze pędzlem da radę - pozwolę sobie przytoczyć przykład srebrnego Mustanga, niektórzy powinni kojarzyć bo temat świeży. Wiadomo, ze sprejów dużo korzyści, ale chyba za bardzo na kolegę usiedliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Zmieniłem zdanie samochód będzie w takim kolorze http://www.davecov.net/modelling/models/pictures/cars/ETypeJaguar_Blue/ETypeJaguar_013_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 Nowe foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Podwozie konkretnie zalane farbą, ta posypka w środku też nie bardzo pasuje - bardziej na makietę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Podwozie konkretnie zalane farbą Aż mnie teraz tak korci, żeby powiedzieć "a nie mówiłem" Następnym razem dalej puszka od modelu i parę warstw, ale pewnie już to wiesz. Posypka faktycznie lekko nie pasuje, ale można przymknąć oko i "następnym razem będzie lepiej" Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 3 Października 2010 Autor Share Napisano 3 Października 2010 A koła dobre?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Wpuść czarną farbę matową - najlepiej wodny akryl - pomiędzy szprychy - będzie symulować wolną przestrzeń pomiędzy nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 4 Października 2010 Autor Share Napisano 4 Października 2010 ok sprubuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 16 Października 2010 Autor Share Napisano 16 Października 2010 Witam Próbowałem ale się nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi