Sebaar Napisano 24 Września 2010 Share Napisano 24 Września 2010 Jak już obiecałem, tym razem kolejny krążownik, ale troszkę większy od reszty . Blaszka od WEM, a prócz niej pojawią się lufy od Rb Model + sporo wkładu własnego. Pożyteczny okaże się jeden z numerów specjalnych Militariów XX wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 24 Września 2010 Share Napisano 24 Września 2010 Zapowiada się ciekawe maleństwo. Będę kibicował A tak na marginesie- fototrawionki w 1/700 to musi być zajęcie dla naprawdę cierpliwych ludzi Pozdrawiam Maciek/Macisso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Ja bym nie miał sił na takie "mikrusy" - choć jak już gdzieś pisałem mają i swoje plusy (duży wybór, cena, zajmowana powierzchnia). ... Wracając do tematu - trzymam kciuki za kolejnego "potwora". Na prawdę łatwiej Ci malować w ramkach ? (zawsze mi się wydawało, że wpierw wycinamy, potem malujemy - szczególnie większe elementy) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 27 Września 2010 Autor Share Napisano 27 Września 2010 Na prawdę łatwiej Ci malować w ramkach ? (zawsze mi się wydawało, że wpierw wycinamy, potem malujemy - szczególnie większe elementy) ... Jeżeli da się później ładnie wyciąć to nie widzę problemu. Pokłady położone są jedynie na sucho: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 Jeżeli da się później ładnie wyciąć to nie widzę problemu Ja jestem początkującym amatorem - ale na mój gust, to jak np. pomalujesz nadbudówkę, a potem ją wytniesz, to miejsce łączenia elementu z wypraską też musisz zamalować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 ale na mój gust, to jak np. pomalujesz nadbudówkę, a potem ją wytniesz, to miejsce łączenia elementu z wypraską też musisz zamalować Dodam jeszcze że w razie szpachlowania (a rzadko się zdarza żeby nie trzeba było szpachlować łączeń) będziesz musiał pomalować to ponownie... Nie mniej ja też ekspertem nie jestem i w sumie każda taktyka jest ok jeśli komuś pasuje. Tak mnie tylko wezbrało z przemyśleniem Nadal pilnie zaglądam i czekam na postępy w budowie Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Dodam jeszcze że w razie szpachlowania (a rzadko się zdarza żeby nie trzeba było szpachlować łączeń) będziesz musiał pomalować to ponownie... Też mi to przeszło przez myśl. Ale może przy takiej skali da się docisnąć prawie idealnie, zobaczymy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 Na szczęście ten model nie ma problemów z dopasowaniem części. Więc czasami można sobie ułatwić pracę i pomalować kilka części przed montażem, chociaż raczej powiedziałbym że to wyjątek niż reguła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Zacnie, zacnie tylko, jakby Ci się nieco masz przy wieży pokrzywił, albo mnie się zdaje ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 10 Października 2010 Autor Share Napisano 10 Października 2010 Tym czasem nadbudówki prawie ukończone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Października 2010 Super Moderator Share Napisano 10 Października 2010 No i całkiem całkiem, Panie KOLEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 23 Października 2010 Autor Share Napisano 23 Października 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 Jeden obraz jest wart tysiąca słów Te dźwigi to jest to Pelotki na wieży Z też "niczego sobie" W końcu coś żywszego kolorystycznie, a nie tylko szaro-szary z odrobiną drewna... bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 hmm... a co to za zacieki przy malowaniu, hę ? Mam nadzieję, że to jeszcze poprawisz, bo faktycznie fajnie Ci to wychodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 1 Listopada 2010 Autor Share Napisano 1 Listopada 2010 To by było na tyle: Tym samym niechcący skompletowałem prawie kompletny "Force Z" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 Fajnie Ci ten model wyszedł Oczywiście będzie więcej fotek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi