krecik Napisano 28 Lutego 2007 Napisano 28 Lutego 2007 Witam, Zabieram się za T-54A PST 1/72. Planuję wersję polską. Mam już metalowe gąski do niego. Szukam jakiś dobrych waloryzacji (blaszki, żywica). Czy moglibyście coś polecić? Pozdrawiam Krecik Cytuj
klima1 Napisano 5 Marca 2007 Napisano 5 Marca 2007 Witam! Z blaszek to Part niby coś robi. Mam nawet te blaszki, ale jako, że robię T55A (relacja z budowy na konkurencyjnym forum) to zapewne nie wszystko będzie tak samo. Warto zaznaczyć, że wieże PST są podobno zbyt szpiczaste (w okolicach jarzma działa za bardzo "wystają") i ACE ma lepszą wieżę. Jakie gąski masz (firma i skąd), bo nic nie wiem o metalowych gąsiennicach do tego modelu? Cytuj
sokol Napisano 5 Marca 2007 Napisano 5 Marca 2007 Zdaje się że właśnie ACE robi fototrawione gąski do T-54/55. Pozdrawiam sokol Cytuj
krecik Napisano 8 Marca 2007 Autor Napisano 8 Marca 2007 Tak to sa ace 1/72. Mysle nad zakupem blaszek. Ciekawe jakiej firmy blaszki sa najlepsze. Moze wezmem jeszcze t-55 Ace i zywice dla wersji izrealskiej. Wtedy zrobie T54 i IDF Samowar. Na jakim forum jest twoj opis budowy T55 Cytuj
klima1 Napisano 8 Marca 2007 Napisano 8 Marca 2007 Tak to sa ace 1/72. Mysle nad zakupem blaszek. Ciekawe jakiej firmy blaszki sa najlepsze. Moze wezmem jeszcze t-55 Ace i zywice dla wersji izrealskiej. Wtedy zrobie T54 i IDF Samowar. Na jakim forum jest twoj opis budowy T55 http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=24233&highlight= Są już dalsze (niewielkie) postępy, może wrzucę nowe fotografie. Cytuj
krecik Napisano 8 Marca 2007 Autor Napisano 8 Marca 2007 CIekawy modelik. Staranna produkcja. A co sadzisz moim modeliku - challeger 1 w malowaniu pustynnym(na modelwork.pl) Cytuj
klima1 Napisano 9 Marca 2007 Napisano 9 Marca 2007 Witam. Challenger bardzo ładny. Czym malowany? Aerograf czy pędzel? Na zdjęciach wyszedł taki trochę zielonkawy... Co do siatek nad silnikiem, chyba lepiej pomalować najpierw czarnym, a potem przybrudzić kolorem kamuflażu - powinno wyjść bardziej realistycznie. Cytuj
krecik Napisano 9 Marca 2007 Autor Napisano 9 Marca 2007 Troche aero, troche pedzel. Zielonkawy bo swiatlo sztuczne :(. Mam do kompletu jeszcze warriora. Moze tez zapodam fotki. Pozdrowionka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi