krecik Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 Witam, Zabieram się za T-54A PST 1/72. Planuję wersję polską. Mam już metalowe gąski do niego. Szukam jakiś dobrych waloryzacji (blaszki, żywica). Czy moglibyście coś polecić? Pozdrawiam Krecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 5 Marca 2007 Share Napisano 5 Marca 2007 Witam! Z blaszek to Part niby coś robi. Mam nawet te blaszki, ale jako, że robię T55A (relacja z budowy na konkurencyjnym forum) to zapewne nie wszystko będzie tak samo. Warto zaznaczyć, że wieże PST są podobno zbyt szpiczaste (w okolicach jarzma działa za bardzo "wystają") i ACE ma lepszą wieżę. Jakie gąski masz (firma i skąd), bo nic nie wiem o metalowych gąsiennicach do tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 5 Marca 2007 Share Napisano 5 Marca 2007 Zdaje się że właśnie ACE robi fototrawione gąski do T-54/55. Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 8 Marca 2007 Autor Share Napisano 8 Marca 2007 Tak to sa ace 1/72. Mysle nad zakupem blaszek. Ciekawe jakiej firmy blaszki sa najlepsze. Moze wezmem jeszcze t-55 Ace i zywice dla wersji izrealskiej. Wtedy zrobie T54 i IDF Samowar. Na jakim forum jest twoj opis budowy T55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Tak to sa ace 1/72. Mysle nad zakupem blaszek. Ciekawe jakiej firmy blaszki sa najlepsze. Moze wezmem jeszcze t-55 Ace i zywice dla wersji izrealskiej. Wtedy zrobie T54 i IDF Samowar. Na jakim forum jest twoj opis budowy T55 http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=24233&highlight= Są już dalsze (niewielkie) postępy, może wrzucę nowe fotografie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 8 Marca 2007 Autor Share Napisano 8 Marca 2007 CIekawy modelik. Staranna produkcja. A co sadzisz moim modeliku - challeger 1 w malowaniu pustynnym(na modelwork.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 9 Marca 2007 Share Napisano 9 Marca 2007 Witam. Challenger bardzo ładny. Czym malowany? Aerograf czy pędzel? Na zdjęciach wyszedł taki trochę zielonkawy... Co do siatek nad silnikiem, chyba lepiej pomalować najpierw czarnym, a potem przybrudzić kolorem kamuflażu - powinno wyjść bardziej realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 9 Marca 2007 Autor Share Napisano 9 Marca 2007 Troche aero, troche pedzel. Zielonkawy bo swiatlo sztuczne :(. Mam do kompletu jeszcze warriora. Moze tez zapodam fotki. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi