Skocz do zawartości

PT-91 ( T-72 Zvezdy...)

athlon5

Rekomendowane odpowiedzi

No i stało się…

Model w założeniu był tylko zabawą i miał nie być nigdy pokazany ale co tam.

Doskonale zdaje sobie sprawę, że ma wiele błędów merytorycznych i krytyka będzie całkowicie uzasadniona –czasem wręcz jest niezbędna.

Na małe usprawiedliwienie dodam tylko że powstał jako całkowicie niskobudżetowy.

Jedynym wkładem był T-72 Zvezdy trochę drucików ,blaszek i kilka centymetrów dodatkowego plastiku. Nie zawiera żadnego kupnego dodatku.

Początkowo miał być to Polski PT-91 { który i tak niedługo powstanie}w trakcie prac spodobał mi się „ex” i do niego się zbliżałem.

Następny mam nadzieję będzie lepszy.

2ec669325e52.jpg

d3048639a5c0.jpg

f2bc19aa66ba.jpg

3dd618b8a0a0.jpg

fb30db2b8c34.jpg

daf2f0505edd.jpg

1fe77f78f869.jpg

Dobre... i bez gadania.

Każdy kto zaczyna krytykować powinien zastanowić się czy jest w stanie zrobić coś lepszego za cenę mniej-więcej 60zł.

Wiem co mówię bo byłem przy budowie tego czołgu

Błędy merytoryczne....eeeee tam. Domniemam, że dobrze się bawiłeś przy budowie tego modelu i to jest pozytywne.Mam nadzieję, że ci się spodobała ta "babraninka" w dorabianie, a jeśli tak to z pewnością następne scratch-e będą lepsze. Cena nie jest żadnym wyznacznikiem, popatrz na kolegę Szwabu, on też działa na minimalnych kosztach a tworzy świetne modele.

Po pierwsze - bardzo fajnie, technicznie zrobione zdjęcia.

Po drugie - niedoszlifowane niektóre elementy jak na przykład granatniki.

Po trzecie - belka pomalowana w kolor kamuflażu?

Ogólnie - przyjemnie się na niego patrzy.

no tak.... w tym miejscu muszą się pojawić podziękowania dla maszynisty 93 za pomoc w budowie

A niby co ja Ci pomogłem? Przecież wszystko sam robiłeś.

Czy cena modelu ma wpływ na niedoskonałości jego budowy? Rolling Eyes -myślę że absolutnie nie

A mi się jednak wydaje, że tak. Wiadomo przecież, że używając oryginalnych części wychodzi to lepiej.

Przy tak małej liczbie zrobionych czołgów efekt jest bardzo dobry.

Witam.Fajny poligon,ale czysty jak z fabryki albo na wizytacje...Syfu mu brak

Czy wszystkie czołgi muszą być brudne i zdziuchrane? (pytanie retoryczne)

Ogólnie - przyjemnie się na niego patrzy.

A jeszcze przyjemniej otwierając szafkę z modelami

A więc kolejno:

1.

Cana nie ma wpływy na niedoskonałości i tez jak już pisałem doskonały nie jest { patrz temat postu}

Poprostu nie bawi mnie ładowanie dziesiątek drogich blaszek,lufek,gąsek żywic konwersj itp.itd

2.

Uchwyt liny faktycznie goły { poprawię }tu akyrat inaczej niż błotniki blacha bez podkładu i farba prysła

3.

Belka w kamo? No właśnie w kamo bo tak ma być.

• 2 weeks later...