menago Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Witam Przedstawiam swój kolejny twór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Witam ! Model ładny, podoba mi się. Zasadniczo wszystko jest OK poza małymi co-nieco.... Nie podoba mi się faktura farby, zwłaszcza trzecia fotografia od dołu. Na zbiorniku to paprochy, piasek czy taka uroda modelu ? Myślę że powinieneś trysnąć całość matem. Model będzie lepiej wygłądał i ten piasek-kaszka trochę zniknie. Będzie jeszcze lepiej niż teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Witam Model jest całkiem fajny i oryginalny. Nie dość, że nie teutoński, to jeszcze beczkowóz Twój GMC ma jednak pewne mankamenty.Poza wymienioną już "grudkowatością" powierzchni, dodałbym słaby wygląd oszklenia, które wygląda jakby było brudzone trochę bez pomysłu (przydały by się wyraźniejsze ślady działalności wycieraczek) i lekką koślawość wozu w rzucie od przodu. Myślę, że jest ona spowodowana nieco krzywo przyklejonym zderzakiem, kratką oraz jednym z kół. Przydałoby się również lekkie podkreślenie wycieralności farby z takich miejsc jak chociażby klamki. Poza tym beczkowóz prezentuje się całkiem fajnie. Bardzo podoba mi się faktura błota pod przednimi nadkolami. Wygląda to moim zdaniem morowo. Tylko co on tam wiezie? Naprawdę wodę, czy może jakiś krupnik albo samogon? Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menago Napisano 5 Października 2010 Autor Share Napisano 5 Października 2010 Dzięki za uwagi. Brudzenie szyby poprawiłem. Teraz jest widać działalność wycieraczek na szybach. Przetarłem też trochę ten kurz z grubszych ziaren, w rzeczywistości tak się nie uwidaczniały jak na zdjęciach. To przednie lewe koło ma za dużo luzu i rusza się na boli, żeby się nie przekrzywiało musiał bym je wkleić na stałe. I pewnie też to zrobię. Przyznam szczerze, że zderzaka nie zauważyłem. Sprawdziłem to i nie jest to kwestia zderzaka tylko błotników, prawy jest nieznacznie wyżej. Z tym to już raczej nic nie zrobię. P.S. Oficjalnie przewozi 6500l czyściutkiej wody, ale pewności nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 fajny poza tym co koledzy napisali widac na tylnych kołach że pigmenty pakowałeś z jednej strony.Ogólnie pozytywny odbiór A13 Fajny jest heheh:D edit: zawsze tak jest że po wyjeździe z terenu słychać błoto które wali o błotniki..i wtedy jest tak że po iluś kilometrach bieżnik jest czysty zostają tylko slady we wglębieniach( slady a nie zapchany bieżnik)...albo wszystko jest upierniczone w miare dokładnie...zaraz po. Ale to tylko subiektywne doznania:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimi Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Model moim zdaniem bardzo dobry. Oglądając zdjęcia mi sie nasuneła jedna myśl, ten kierowca wygląda trochę jak taki zombi ale to ylko moje spostrzeżenie, takie na luzie, żeby nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TANKISTA87 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Cały pojazdy prezentuje się bardzo dobrze.Najbardziej podoba mi się szoferka:)''Brudzenie'' ciekawie wykonane.Jedyne co mnie do tego modelu nie przekonuje to beczka moim zdaniem wygląda jakoś ''dziwnie''szczególnie włazy na górze.Przypomina to trochę wygląd zabawki.Pewnie wiele modelarzy się ze mną nie zgodzi.Nie bierz tego do siebie bo ja już tak mam:)ale ogólnie całość jest OK i duży ''PLUS"".Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi