Bushi Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Jagdpanther. Dragon nr. kat. 7241. Skala 1/72. Pojazd w malowaniu 3/sPz.Jag.Abt 654, France 1944 Mój pierwszy model w tej skali z zimmeritem. Jest ogólnie dość prosty w montażu i dobrze zdetalowany. Wadą są pękające gumowe gąsienice i niektóre elementy zimmeriu (również wykonane z gumy). Z mojej strony nie ma praktycznie żadnych dodatków. Model zrobiony w niecałe dwa dni. Został pomalowany i ubrudzony farbami akrylowymi, na koniec zmatowiony lakierem Humbrola. Miesiąc po sklejenia modelu, znalazłem chwilę czasu, żeby dorobić podstawkę z kawałkiem polnej drogi i odrobiną zieleni. Fotografie modelu: Model na podstawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Witam! Uroczy modelik . Fajnie wygląda, ładnie pomalowany. Nie przesadziłeś z brudzeniem i nie uwalałeś go błotem. Podoba mi się. Świetny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi