Krzychu126 Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Mi najbardziej się podoba Toyota Hiace, Skyline URAS ER34, wszystko od Skyline`a C10 w dół i jeszcze Skyline 2000GT-E/L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Chyba jednak myliłem się co do tego 2CV, wygląda na zupełnie nową produkcje, może być ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 18 Maja 2011 Autor Share Napisano 18 Maja 2011 Mazda Familia XG (1/24, lipiec) Suzuki ST30 Carry Truck Panel Van (1/24, lipiec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Ja bym sobie skleił któreś z autek bosozoku... najlepiej wszystkie ale u nas raczej nie będą dostępne coś tak czuję ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 13 Października 2011 Autor Share Napisano 13 Października 2011 Aaaa... Ziew... Ale się dawno nic nie działo w tym temacie Mała relacja z 2011 Tokyo Hobby Show Na początek TAMIYA: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 13 Października 2011 Autor Share Napisano 13 Października 2011 AOSHIMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 13 Października 2011 Autor Share Napisano 13 Października 2011 HASEGAWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 13 Października 2011 Autor Share Napisano 13 Października 2011 FUJIMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 FUJIMI Wiecie może jaki numer katalogowy ten sls safety car? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 14 Października 2011 Autor Share Napisano 14 Października 2011 Mercedes SLS F1 Safety Car - Fujimi FUJ12398, Real Sports Car Series Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Wg mnie wszystkie modele klasycznych japońców są ciekawe, do tego jeszcze autka bosozoku i ciężarówki dekotora, chodź są zapewne w skali 1/32 to nie pogardziłbym nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 3 Lutego 2012 Autor Share Napisano 3 Lutego 2012 Relacja ze stoiska firmy Tamiya z targów Toy Fair 2012 w Norymberdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Hasegawa Ciekaw jestem czy pokuszą się o wersję WRC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Jak oni nie pokuszą się o wersję WRC to ktoś na bank wypuści odpowiedni transkit ale żywiczne Mini WRC ma wypuścić MM24 http://mm24models.com/future_release.html jednak tutaj cena będzie zapewne zabójcza :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Zapowiedź Fujimi na lipiec: McLaren MP4/12C GT3, skala 1/24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Zapowiadają się bardzo ciekawe nowości na zbliżających się majowych targach Shinozuka Hobby Show. Oto lista modeli. Wszystkie modele w skali 1/24. AOSHIMA: Maj, czerwiec: K-on! The Movie London Taxi Machine X Super Detail Machine RS-3 Super Detail Machine RS-2 Super Detail Machine RS-1 Super Detail Takumi Fujiwara 86 Trueno Specification Volume 1 Datsun Super Z Super Detail Knight Rider Limitation Knight2000 K.I.T.T. Season I 18 Crown Patrol Car Metropolitan Police Department Steel Wheel Ver 18 Crown Patrol Car Kanagawa Prefectural Police Specifications ST30 Carry Truck (Ministry of Posts and Telecommunications Version) Japan 2Dr 330 Cedric R30 Skyline Skyline Ken & Mary 2Dr MODE PARFUME 18 Crown Admiration 21 Celsior Anceltion Y33 Cima Avantgarde G50 President Kunny`z JZX100 Chaser WONDER A31 Cefiro S15 Silvia Spec.R Super Detail FC3S Savannah RX-7 Winning Limited R35 GT-R Pure Edition 2012 w/Engine Zapowiedzi na lipiec: TOYOTA FT86 `12 TOYOTA 86 `12 Custom Wheel Lamborghini Aventador TAMIYA Modele zapowiedziane na czerwiec: Toyota 86 lipiec: Subaru BRZ Lexus LFA Clear Version HASEGAWA Modele zapowiedziane na lipiec: Mitsubishi Lancer GSR Evolution 4 Honda Civic ferio VTi Toyota Celica GT-FOUR RC Toyota Corolla Levin GT APEX Mazda Cosmo Sport L10B `Hiroshima Police` FUJIMI Maj: Nissan Laurel 2000 C230 Late Type w/Overfender BMW Z4 GT3 2011 Czerwiec: Lexus LS600hL 2010 De Tomaso Pantera Lipiec: McLaren MP4/12C GT3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Ten McLaren MP4/12C wygląda smakowicie. No i K.I.T.T. z Aoshimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Hachi z InitialD i wszystkie autka bosozoku mi sie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PieciaDoriDori Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Dokładnie jak Krzychu mówi Ostatnio skończyłem oglądać Initial D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauda86 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Jakiś czas temu także przebrnąłem przez cała serie. Tak mi się spodobała że postanowiłem sobie kupić grę na ps3. Może ktoś grał? Ostatnio przeglądałem ebay i napotkałem na kilka aukcji modeli z serii z initial D w rozsądnej cenie, ale niestety z Hongkongu i boję się trochę cła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 GT-R 2012. Od dawna sobie obiecuję jakiegoś, a tamcia i fujimi nie do końca spełniają moje wymagania Btw. Ciekawe, czemu nikt nie robi BMW M3, np. e92 czy e46? Akurat o sukces takiego modelu nie byłoby co się martwić, chyba większośc modelarzy z chęcią by go złożyła. Może BMW nie jest skore do udzielania znaczku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauda86 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Może być i skore, ale może za dużo żądać za licencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Są 3 modele e92 w 1:24, 2x m3 i jedno zwykłe tyle że to metale więc licencja nie musi być taka droga i tak apropo ciekawe wznowienie http://www.1999.co.jp/eng/10183711 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauda86 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Z okazji że lepiej znam się na skali 1:18 powiem może jak tam jest. Licencja na dany model jest dzielona na firmy które podzielone są na grupy. Modele tańsze oraz te droższe i lepsze. Najłatwiej będzie to zaobserwować na modelach Ferrari. Więc: Obecnie na licencje do modeli tańszych dostało wyłącznie Hot Wheels (dało zapewne lepszą ofertę), przez co kyosho straciło swoje licencje na modele tej firmy i jeśli chciało dalej je produkować musiało dołączyć do dwójki firm które już były w tej drugiej grupie czyli BBR, CMC. Aby to zrobić podwyższyło jakość jakość wcześniej wytwarzanych modeli i wypuściło Ferrari w serii High End. Tak więc podobnie może być w skali 1:24. Może być podział na modele die-cast czyli metalowe i złożone, oraz plastikowe do sklejania. Może też być tak że nie ma podziału i licencja jest już odsprzedana, a BMW przynajmniej w skali 1:18 niechętnie odsprzedaje po jednym modelu danym firmom (nie licząc modeli historycznych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi