bartass. Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Witam. Przedstawiam galerię niemieckiego działa kolejowego K5(E) "Leopold". Model HobbyBoss'a w skali 1/72, robiony prosto z pudła. Nic nie przerabiałem, nie dorabiałem i nie zmieniałem, wiem gdzie są babole . Z założenia miał być to model edukacyjny, na którym miałem się nauczyć 'pancernych' technik modelarskich. Ja jestem zadowolony Model można było zobaczyć na wystawie w Poznaniu i Krotoszynie w gablotce. Każda wasza uwaga będzie dla mnie wskazówką na przyszłość Fotki i ich jakość mogłyby być lepsze, ale ciągle się uczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 proszę zrób coś z tymi torami i podsypką pod nie bo 'leopold' jakby na "czymś" stał a nie na torach.znaczy chyba wiesz o co mi chodzi podsypka jakaś taka jednolita(wprowadź więcej kolorów),sztuczna a a same szyny jakby z podkładami się zlewają kolorystycznie(szyny za mało stalowo-rdzawe a podkłady za mało drewniano-czarne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Witam! No i dobrze że jesteś zadowolony , bo model jest super! Dobrze wygląda, kalki świetnie położone. Trochę rdzę bym subtelniej namalował. Ale to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piwnicowy Szczur Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Model ekstra. Na twoim miejscu zrobił bym dioramkę. I pomaluj tory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 no troszkę zdjęcia przekłamują, bo cala podstawka jest trochę wycieniowana, złoszowana i "spłukankowana"... ale cos spróbuję z tym zrobic bo rzeczywiście jakoś szaro na tym spodzie :P dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Extra tez sie przymiezam do zakupu tego modelu jak mozesz to napisz jego wymiary ja planuje jeszcze jakies autko z amunicja do tego dolozyc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 20 Października 2010 Autor Share Napisano 20 Października 2010 wymiary podstawki to ok 60cmx8cm. Generalnie model dość wdzięczny, fajnie się sklejało szpachli użyłem tyle co na lekarstwo.... pozdrawiam i daj znać jak się zdecydujesz na któregoś Leopolda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Bardzo fajnie się to ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Dzieki za info. zastanawiam sie jeszcze czy hobby bos,czy hasegawa.Piszesz,ze szpachli jak na lekarstwo to dobrze.Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misqgrzywa Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Bardzo przyjemny dla oka model:) ładnie wykonany. popracować nad podstawką i gablota Popieram pomysł kolegi Piwnicowego Szczura Diorama z działem kolejowym to gratka dla oka ale oczywiście zrobisz jak zechcesz. Gratuluje/Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi