PrzemekK Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 Witam! Ten eksponat znajdujący się w Muzeum Oręża Polskiego w Kołobrzegu w miarę dostępu i możliwości obfotografowałem we wrześniu 2008r. Dzięki temu, że już było grubo po sezonie i dzięki zawartej na chwilkę szorstkiej, męskiej "przyjaźni" z pracownikiem Muzeum mogłem zrobić kilka zdjeć wnętrza. Wejść do środka nie mogłem, drabinki nie było, więc ile Bozia w rękach zasięgu dała.... ;) W tym roku byłem również, ale pan z "ochrony" skutecznie zniechęcał do profanowania sacrum, nawet pod osobistą opieką.. A i drzwi już były skutecznie przymknięte... Może ktoś, kiedyś będzie miał więcej szczęścia... A wizytę w kołobrzeskim Muzeum Oręża Polskiego szczerze polecam. Jest tam na czym oko zawiesić.. Oj, jest.. PRZÓD PRAWA STRONA LEWA STRONA TYŁ POJAZDU, STÓŁ STARTOWY. UKŁAD JEZDNY WNĘTRZE WNĘTRZE PRZEZ SZYBY: I na koniec... "...NASI TU BYLI!!....” Na stronie Muzeum zestaw ten opisany jest jako 9K51. Innych nazw i opisów znalazłem kilka. Jeśli to co podałem jest niepoprawne - bardzo proszę o informacje, chętnie pozmieniam. Korzystałem ze strony Muzeum Oręża Polskiego w Kołobrzegu oraz Militarium Pozdrawiam! Przemek Klimala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi