Paweł S Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 Witajcie, zamieszczam moje najnowsze "dzieło" którym jest znany wszystkim chyba samolot polskiej produkcji. Jeżeli chodzi o model to zdaję sobie sprawę z błędów i baboli jednakże był on niezmiernie miły w klejeniu. Oto ona: Proszę o komentarze i oceny, bo jak nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 chwala ci a to, ze nie narzekasz na babole zestawu model nie jest moze najlepiej wykonany, ale wazne jest to,ze ci sie milo kleilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 15 Października 2010 Autor Share Napisano 15 Października 2010 Ja ogólnie nie narzekam na wady zestawów bo do najbogatszych nie należę, a modelarstwo to tylko skromne środki własnego kieszonkowego więc zawsze wybieram tańsze zamienniki modeli które brakują mi do kolekcji (o ile taki wybór jest), tak więc już przywykłem. Szpachla, szlifowanie i jakoś to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 witaj w klubie! chociaz ja to czasem sie "szarpne" na model drozszy, powiedzmy 80-120zl, ale to u mnie rzadkosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 15 Października 2010 Autor Share Napisano 15 Października 2010 Dokładnie tak jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Chyba trochę za grubo farby nałożyłeś, bo taka dziwna faktura wyszła. Poza tym szczerze powiem nie widziałem Iskry z dodatkowymi zbiornikami paliwa w realu. No i gdzie są szachownice ze spodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Fajnie wyszło. Mógłbyś podać jakimi farbkami malowałeś? Ja nie mogę dobrać kolorów do swojego. Muszę też zwrócić uwagę gdzie masz granicę koloru niebieskiego na spodzie, bo też mi to sprawia kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 figosadowski widze, że przybywa modeli w Twojej kolekcji w szybkim tempie. A może wartoby było troszkę wolniej, a włożyć w to więcej serca i pracy? Zapewniam Cię, że efekty byłyby znacznie lepsze i satysfakcja większa. Pośpiech w modelarstwie nie jest wskazany. Za tematykę i propagowanie polskich skrzydeł Pozdrawiam i życze więcej cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 16 Października 2010 Autor Share Napisano 16 Października 2010 Ja na klejenie mam tylko weekendy i wtedy jestem tak spragniony modelarstwa, że staram się zrobić jak najwięcej. Co do jakości zaczynam zabawę z aerografem więc malowanie modeli powinno lepiej wyglądać, przy dwuch modelach które sklejam staram się dokładniej używać szpachli i dokładniej szlifować. Zapuściłem też linie podziału blach pisakiem do płyt i zobaczymy co z tego wyjdzie. Co do kolorów iskry to: -czarny- humbrol 33 -srebrny/stalowy- humbrol 11 -piaskowy- humbrol 93 -grafitowy-humbrol 53 -zielony-humbrol 105 -jasnoniebieski- mieszanka humbroli nr 65 i 48 (proporcji nie pamiętam) -ciemnoniebieski- mieszanka humbroli nr 65 i 48(proporcji nie pamiętam ogólnie oba mieszałem na oko porównując ze zdjęciami tej morskiej iskry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Dzięki. Właśnie o piaskowy mi chodziło. Zielony mam ten sam, ale jakoś inaczej u mnie wygląda. Może kwestia oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 a moze nie? jak ja kupuje humbrole ten sam numer dwa razy, w kazdej puszce mam inny kolor. wada hymbroli ogromna, ale jest tez zaleta: mozna w ten sposob poccieniowac model nie majac aerografu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Najgorsze to jest to, że na zdjęciu palety w necie jest inny kolor, na deklu puszki inny, a w puszce jeszcze inny. Takim sposobem kupiłem 3 zielone, każdy inny wg numeru/koloru z palety/koloru z dekla. A w środku jakby 3 raz ta sama farba ;/ Zrobiłem sobie z tego wszystkiego swoją paletę. Długo będę uzupełniał, ale przynajmniej będzie pewność do koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Jeszcze jedno, co zwróciło moją uwagę: dlaczego umieściłeś na wlotach powietrza kalki z napisami ostrzegawczymi, które powinny być przed tymi wlotami? Sorki, ale przy takich błędach, niepoprawny odcień farbki to mały pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Nie posiadałem odpowiedniej dokumentacji a na schemacie mastercrafta były na wlotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi