way Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 (edytowane) Hej, Jestem tu nowa i nie mam o modelarstwie zielonego pojęcia- wybaczcie wszystkie nieścisłe sformułowania i dyletanckie pytania Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc w następującej sprawie: Mój chłopak jest zapalonym modelarzem i od dłuższego czasu marzy o złożeniu modelu Air India. Planuję podarować mu takowy pod choinkę; przeszukałam cały internet;) i doszłam do wniosku, że zestawy "model+ naklejki w barwach Air India" nie istnieją, dlatego zaczęłam szukać osobno naklejek i modeli. Udało mi się znaleźć takie naklejki: http://www.twosixdecals.co.uk/epages/62035508.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/62035508/Products/STS4455 i taki model: http://www.modelhobbies.co.uk/shop/minicraft-1144-boeing-777200-continental-airlines-14478-p-22863.html Moje pytanie do wszystkich to: czy te dwa elementy będą do siebie pasowały? Skala się zgadza, model samolotu też, ale czy po złożeniu wszystkie elementy układanki będą się uzupełniały, czy mogą pojawić się jakieś trudności, czy może się okazać, że naklejki nie pasują? Nie chciałabym wydać mnóstwa pieniędzy, namęczyć się z wysyłką zagraniczną, tylko po to, żeby mój facet znalazł pod choinką dwa niepasujące zestawy. Z góry dziękuję za pomoc! Edytowane 19 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Trafiłaś. Modele tego samolotu mają różne silniki. Air India używa GE (General Electric) Drugi model ma P&W Pratt&Whitney Kalkomanie są przeznaczone do tego właśnie modelu. Powinny pasować. Mogę Ci polecić dobry sklep, gdzie kupisz obie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
way Napisano 19 Października 2010 Autor Share Napisano 19 Października 2010 Dzięki! Głupi ma zawsze szczęście:) Będę bardzo wdzięczna za namiary na sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Dzięki! Głupi ma zawsze szczęście:) Będę bardzo wdzięczna za namiary na sklep. Potraktuj to jako znak... http://www.youtube.com/watch?v=hvG6bYcHrIM http://www.hannants.co.uk/ Trochę drożej, ale pewnie oszczędzisz na wysyłce. Ja tam kupuję i nie miałem nigdy żadnych problemów. Chociaż ostatnio czekałem aż 3 tygodnie na paczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 (edytowane) dwa malowania Air India robił na jednym arkuszu Bdecals - jedno do B777-200, drugie do B747-400 jeszcze niedawno widziałem je w sprzedaży na allegro lub ebayu (u tego samego użytkownika), możesz napisać do niego może jeszcze ich nie sprzedał (allegro: modelarstwo2009 ebay: modelarstwo2010alexander) dwa malowania ma też w swojej ofercie F-Decal: do B707 i do B747 kupować można u nich przez stronę za pomocą PayPal (czasami tak kupuję) dużo kalkomanii do tego przewoźnika wypuścił Two Six decals ale chyba większość nie jest już osiągalna (poza tą z Twojego linka) czasami kupuję w modelhobbies (podany przez Ciebie link) i sklep mogę polecić, podobnie polecam podany przez letalina Hannants gdzie ze względu na szerszy asortyment zakupy robię częściej, od siebie do europejskiej listy dodam jeszcze AviationMegastore pozdrawiam, Jędrek Edytowane 20 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
way Napisano 20 Października 2010 Autor Share Napisano 20 Października 2010 Wielkie dzięki dla wszystkich! Bardzo mi pomogliście. Wiem już wszystko, co trzeba(m.in, że nie mówi się "naklejki", tylko "kalkomanie":)). letalin- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Wielkie dzięki dla wszystkich! Bardzo mi pomogliście. D Jak za rok wrócisz z podobnym pytaniem , to jesteśmy do usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Nie tylko za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Poleciłem Hannantsa jako dobry sklep i teraz mam wyrzuty sumienia, bo Hannants nie upilnował danych naszych kart płatniczych. Mój kolega miał telefon z banku, zauważyli włamanie i dziwne transakcje dotyczące małych sum. Hannants jest jedynym sklepem internetowym gdzie kupował. Ja miałem taki sam telefon kilka godzin później. Zablokowali na szczęście transakcje, bo już są czujni. Dla mnie to też jedyne miejsce, gdzie kupowałem "bez zabezpieczenia". Bank potwierdził, że to z Hannantsa wyciekły dane kart. Sprawdzili klientów sklepu i to na pewno tam powstał problem. Sprawdźcie swoje konta i zablokujcie karty w razie stwierdzenia, że nikną małe sumy w nieznanych transakcjach. Mam już wieści, że zaraza się rozprzestrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryni Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Modele tego samolotu mają różne silniki. Air India używa GE (General Electric) Drugi model ma P&W Pratt&Whitney B777 linii Continental oraz Air India są wyposażone w takie same silniki GE90. Różnią się jedynie wersją. Z kalkomaniami na silniki nie będzie żadnych problemów. Jedyne do co będzie nie do końca zgodne z oryginałem to kształt końcówek skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi