tomsoul Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 Witam Kupiłem sobie su-25 revella do sklejania. Są tam oznaczenia farb ale niestety nie wiem jakiej firmy. Zresztą i tak będe chciał zamienić na akrylówki vallejo, MM lub pactre. Potrzebne farby to: light blue(hellblau) matt 49 rost(rust) matt 83 gelb(yellow) matt 15 ochre braun matt 88 leaf green seidenmatt 364 dunkelgrun matt 39 Czy mógłby mi ktoś pomóc przeliczyć na akrylówk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 Oto np. jeden z przelicznikow: http://www.paint4models.com/paintchart/paintconversionchart20100101a.html# Revell podaje zwykle numery swoich farb. Produkuje też zupełnie dobre farbki akrylowe Revell Aqua, które bez problemu można rozcieńczać wodą z kranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsoul Napisano 23 Października 2010 Autor Share Napisano 23 Października 2010 Dzieki erkamo, ale byłem dzisiaj w sklepie da-ta w Łodzi i sprzedawca dobrał mi odpowiednie farby. W każdym razie dziękuje za zaangażowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi