Herod Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Witam Wszystkich. Jestem nowy na tym forum. Jeżeli podobny temat już był to proszę podać mi do niego link na PW/e-mailu, a ten temat usunąć. Jestem też początkującym paprakiem. Tzn. kiedyś sklejałem, nawet sporo... ale to było baaaardzo dawno temu, a moje modele... cóż... plakatówki i zbytni pośpiech im nie posłużył. Ale człowiek uczy się na swoich błędach. Ale przejdźmy do meritum sprawy. Otóż poszukuję zdjęć i rysunków dot. ładnego Fulmara. Lotniskowiec Indomitable, 800 lub 806 dywizjon. Nie mogłem nic należytego znaleźć w necie (ale też może zbyt słabo szukałem) Liczę iż ktoś może mieć jakieś materiały w księgach, jakieś dojścia... Upatrzyłem sobie Fulmara od Airfixa w sklepie Phantom, do którego mam blisko. Od razu też zakupię najpewniej farbek i pędzelków (albo kupię puchę Dekorala w pobliskim składzie budowlanym), a nie chcę zbyt wiele pieniędzy roztrwonić (mam dość ograniczony budżet). Czy malowanie Fulmarów było takie same jak Martletów z Illustriousa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Milo, ze ktos sie zainteresowal taka "egzoztyczna" maszyna. Co do literatury to polecam ksiazke Warpaint Series No. 41 "Fairey Fulmar" by Geoffrey Bussy. Mnostwo zdjec i barwnych profili. Do kupienia raczej trudne, ale jak wrzucisz w jakas netowa wyszukiwarke plikow, to na pewno wygrzebiesz pdf'a... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 24 Października 2010 Autor Share Napisano 24 Października 2010 Lubię takie teatry i sprzęt, który inni omijają szerokim łukiem. Oryginalność. Dzięki za ten tytuł. Postaram się jak najszybciej go sprawdzić. Jeżeli ktoś ma coś jeszcze to śmiało dawajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi