Jump to content

Scania R620 po Lifcie

Danonek31
 Share

Recommended Posts

Co tu komentowac?

Ze zdjec malo co widac a jak juz widac to:

-smieci na lakierze

-bąble pod kalkami

- pozalewane czyms stopnie(trudno dojrzec czym)

- silnik w kleju itd.

nie wiem co mam ci napisac.Powodzenia przy budowie nastepnego modelu. A co do "liftingu"...

Fajnie że próbujesz zrobić instalację na silniku, ale ni ładu ni składu, każdy przewód w swoją stronę w dodatku pozalewane wszystko klejem. To samo schody, całkowity brak estetyki. Lakier jak już wyżej zauważono to śmietnik, skórka pomarańczy w niektórych miejscach jaśniejszy. Po za tym spora część zdjęć jest nieczytelna. Podejrzewam pośpiech przy realizacji projektu. Powiedz nam, czy Tobie ten model się podoba?? Prosimy o rzetelną odpowiedź. I żeby nie było że ktoś tu Tobie źle życzy, wręcz przeciwnie, zapraszamy do dalszego klejenia z coraz lepszymi rezultatami. Oby te uwagi zaowocowały poprawieniem wskazanych błędów. Czekamy na kolejną galerię, a nawet relację warsztatową by na bieżąco móc wskazywać błędy, które w zalążku uda się usunąć. Powodzenia.

A więc tak jak koledzy pisali zdjęcia powinieneś zrobić jakąś cyfrówką przy dobrym oświetleniu a nie tłuczkiem do mięsa. W sumie to się powtórzę po kolegach- lakier nierówno położony, schodki wyglądają jak ulepione z plasteliny. Poza tym po co tuning podobny do człinkeczento z tego teledysku. Żółte klosze i białe elementy silnika? W dodatku wyglądają jak pomalowane korektorem. Model wygląda na robiony na szybko, nie oszukujmy się. Zachęcam do dalszych praz ale z lepszym rezultatem...

Nie jestem może zbyt doświadczonym modelarzem ale chciałbym dołożyć swoje.

1: pozalewane klejem lampy

2: kangurek nie oszlifowany

Wielki plus za własny wkład twórczy i powodzenia przy następnej budowie modelu.

To mój 1 model więc są niedokładności. Aerografem też 1 raz malowałem więc też zabardzo mi nie wyszło. Myślę że następne model wyjdą mi znacznie lepiej. Ja jestem zadowolony z mojego modelu bo jak na 1 raz to mi nawet niezle wyszło.

Na pierwszy model wyszło fajnie, szczególnie że wybrałeś trudną w składaniu skankę

W przyszłości przyłóż się do szlifowania nadlewek (chodzi mi o kangurka, czy jak wy tam nazywacie te orurowanie na grilu ). Kleju też sobie nie żałowałeś, ale nie od razu Kraków zbudowano.