Skocz do zawartości

'70 Mustang Boss 429 (Revell 1/24)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mógłbyś pokazać jak wygląda ta okleina? Bo może mam coś takiego, a nie wiem jakie efekty można tym uzyskać Bo wygląda to naprawdę nieźle.

Witam. Okleina oryginalnie:

100_0401.JPG

Grubość wynosi ok. 0,25 mm.

100_0402.JPG

100_0403.JPG

Po przeszlifowaniu spodu schodzę do 0,1- 0,15 mm, co w moim zastosowaniu w zupełności mi wystarcza. To wam jednak udokumentuję następnym razem bo ... padły mi baterie zanim złapałem ostrość.

Napisano

Najprawdopodobniej zastosuję jakąś chemię do pielęgnacji mebli jaką znajdę w domu. Ale tak czy tak miałem zamiar sprawdzić jak to będzie wyglądało z clearem, oczywiście na kawałku którego nie obrabiałem.

• 1 month later...
Napisano

Także tak ... Nie wiem od czego zacząć, więc wstęp sobie odpuszczę

W sumie ... Nie miałem ostatnio w ogóle czasu na prace w modelarstwie ale mam nadzieję że to się szybko zmieni. Kilka rzeczy w sumie ostatnio popełniłem ale efekty (hmmm) sami ocenicie.

Kasta ogólnie rzecz biorą pochłonęła ostatnią już wg mnie warstwę podkładu (jeszcze tylko mała jamka do zaszpachlowania z tyłu - będzie widać na foto).

Tu akurat musiałem prawie że na nowo ryć linie podziału po połączeniu przodu z resztą

100_3014.JPG

100_3015.JPG

Problem z klamkami też rozwiązany (magiczny TRUMPETER i kawałek papieru ściernego)

100_3016.JPG

100_3017.JPG

Chromy wykąpane w DOT-3 (jeszcze do oskrobania z resztek i oczywiście czyszczenie jak również odrobinka szpachli)

Wnętrze choć już było całe w kolorze, stwierdziłem że to akurat jestem w stanie zrobić lepiej i ... odciąłem boczki drzwiowe (1.Szkoda że po fakcie, 2.Lepiej późno niż wcale), więc te elementy czeka ekskluzywna kąpiel i powtórka z rozrywki. Zresztą czarny to zwykły z pactry i świeci się jak psu ... więc trzeba tą operację powtórzyć z półmatem.

100_3020.JPG

100_3021.JPG

100_3022.JPG

100_3024.JPG

I temat imitacji drewna. Dałem sobie spokój z normalną okleiną jaką prezentowałem kilka postów wyżej(choć fajnie się go obrabiało), po prostu wybrałem się do tapeciarskiego i za magiczną kwotę 1,38 kupiłem zestaw jaki posłuży mi do ostatnich dni ... (oczywiście żart)

100_3012.JPG

Niestety bardzo ciężko równo wyciąć w nim otwory na zegary, ale lepiej nie zrobię.

100_3029.JPG

100_3028.JPG

Niektóre fotki nie oddają wszystkiego tak jak należy ale przy takiej smętnej pogodzie jaka ostatnio panuje i przy aparacie siostry (temat niektórym może już znany), lepiej się nie dało.

PZDR i do następnego (najprędzej w temacie smera bo coś tam podłubałem)

• 2 years later...
Napisano

Witam wszystkich po baaaaardzo długiej przerwie, której lepiej nie tłumaczyć. Sprawa ma się tak że coś tam w wolnych chwilach dłubałem i dłubię dalej (o ile czas pozwoli). Fotek żadnych nie wrzucałem bo ciężko ostatnio z ich jakością u mnie.

Wrzucam kilka (zrobione jakiś czas temu) na których można cokolwiek dojrzeć.

20130113052.jpg

20130113053.jpg

20130113054.jpg

20130113055.jpg

20130113057.jpg

20130113060.jpg

Prace posunęły się już sporo do przodu więc będę się starał coś wrzucić w najbliższym czasie.

cdn...

Napisano

Yo! Przypatruję się relacji, ale popracuje nad zdjęciami, na tych powyżej g**** widać ostrość łapie na komputerze, zrób z dalszej odległości i wykadruj w Picasie albo chodźby w Paincie ;-) POWODZENIA!!!

Napisano

Fotki jak pisałem są poglądowe aby oświadczyć że temat nie umarł. Konkrety niebawem. PZDR.

Napisano

Cześć!

No to czekam i życzę powodzenia

Paweł