jcs Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2010 Mógłbyś pokazać jak wygląda ta okleina? Bo może mam coś takiego, a nie wiem jakie efekty można tym uzyskać Bo wygląda to naprawdę nieźle. Witam. Okleina oryginalnie: Grubość wynosi ok. 0,25 mm. Po przeszlifowaniu spodu schodzę do 0,1- 0,15 mm, co w moim zastosowaniu w zupełności mi wystarcza. To wam jednak udokumentuję następnym razem bo ... padły mi baterie zanim złapałem ostrość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Hmm może warto by spróbować potraktować te elementy pomarańczowym clearem? :0 tak dla większego połysku i gładkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2010 Najprawdopodobniej zastosuję jakąś chemię do pielęgnacji mebli jaką znajdę w domu. Ale tak czy tak miałem zamiar sprawdzić jak to będzie wyglądało z clearem, oczywiście na kawałku którego nie obrabiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Także tak ... Nie wiem od czego zacząć, więc wstęp sobie odpuszczę W sumie ... Nie miałem ostatnio w ogóle czasu na prace w modelarstwie ale mam nadzieję że to się szybko zmieni. Kilka rzeczy w sumie ostatnio popełniłem ale efekty (hmmm) sami ocenicie. Kasta ogólnie rzecz biorą pochłonęła ostatnią już wg mnie warstwę podkładu (jeszcze tylko mała jamka do zaszpachlowania z tyłu - będzie widać na foto). Tu akurat musiałem prawie że na nowo ryć linie podziału po połączeniu przodu z resztą Problem z klamkami też rozwiązany (magiczny TRUMPETER i kawałek papieru ściernego) Chromy wykąpane w DOT-3 (jeszcze do oskrobania z resztek i oczywiście czyszczenie jak również odrobinka szpachli) Wnętrze choć już było całe w kolorze, stwierdziłem że to akurat jestem w stanie zrobić lepiej i ... odciąłem boczki drzwiowe (1.Szkoda że po fakcie, 2.Lepiej późno niż wcale), więc te elementy czeka ekskluzywna kąpiel i powtórka z rozrywki. Zresztą czarny to zwykły z pactry i świeci się jak psu ... więc trzeba tą operację powtórzyć z półmatem. I temat imitacji drewna. Dałem sobie spokój z normalną okleiną jaką prezentowałem kilka postów wyżej(choć fajnie się go obrabiało), po prostu wybrałem się do tapeciarskiego i za magiczną kwotę 1,38 kupiłem zestaw jaki posłuży mi do ostatnich dni ... (oczywiście żart) Niestety bardzo ciężko równo wyciąć w nim otwory na zegary, ale lepiej nie zrobię. Niektóre fotki nie oddają wszystkiego tak jak należy ale przy takiej smętnej pogodzie jaka ostatnio panuje i przy aparacie siostry (temat niektórym może już znany), lepiej się nie dało. PZDR i do następnego (najprędzej w temacie smera bo coś tam podłubałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2013 Witam wszystkich po baaaaardzo długiej przerwie, której lepiej nie tłumaczyć. Sprawa ma się tak że coś tam w wolnych chwilach dłubałem i dłubię dalej (o ile czas pozwoli). Fotek żadnych nie wrzucałem bo ciężko ostatnio z ich jakością u mnie. Wrzucam kilka (zrobione jakiś czas temu) na których można cokolwiek dojrzeć. Prace posunęły się już sporo do przodu więc będę się starał coś wrzucić w najbliższym czasie. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Yo! Przypatruję się relacji, ale popracuje nad zdjęciami, na tych powyżej g**** widać ostrość łapie na komputerze, zrób z dalszej odległości i wykadruj w Picasie albo chodźby w Paincie ;-) POWODZENIA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2013 Fotki jak pisałem są poglądowe aby oświadczyć że temat nie umarł. Konkrety niebawem. PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 Cześć! No to czekam i życzę powodzenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi