paczek1981 Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 Jako mała odskocznia od lawet i innych trucków Camperek. Klapy do silnika brakuje ponieważ nie wyflockowałem jej. Jeszcze delikatny wash może zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Mi się bardzo podoba. Jedno co troszkę mi nie pasuje to jednolite felgi i kapsle. Z drugiej strony, fajnie wyszły mebelki. Sam niedawno skusiłem się na tego dziwoląga, więc jak skończę to co obecnie jest do skończenia biorę się za T3. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 7 Listopada 2010 Autor Share Napisano 7 Listopada 2010 (edytowane) Na brązowy kolor na mebelkach zapomniałem dać orange clear o niebo lepszy efekt by był. Zwaszuje felgi i powinno być lepiej. Edytowane 7 Listopada 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Zwa:bip:e felgi Hola! Miało być bez brzydkich słów Super VW, ale jakoś tak szkoda że pod maską nie pracuje silnik Porsche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 7 Listopada 2010 Autor Share Napisano 7 Listopada 2010 Zrobie wash felg. Przepraszam za przekleństwo Nie było celowe. dla ciebie Rabitt za wyłapaną wpadke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 paczek1981 nie rozumiem cie - skoro masz coś jeszcze do zrobienia w tym modelu to po kiego grzyba ładujesz sie z nim do galerii - ten dział jest dla pojazdów u k o ń c z o n y c h . Sam model... poszarpane krawędzie uszczelek, światła bez głębi no i wnetrze - czy malowałeś wewnętrzne słupki - bo wyglądają jak niepomalowane... Troszkę szkoda, że odnowiłes zewnętrzną cześc samochodu a wnetrze zostalo seryjna - z "tamtych lat" - jak dla mnie burzy to koncepcje... Ale to tobie ma sie podobac Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 7 Listopada 2010 Autor Share Napisano 7 Listopada 2010 No cóż kolejne doświadczenie żeby robić auta seryjnie jak na wiek przystaje a nie kombinować z kolorami (chciałem dobrze ale widze że przedobrzyłem). Co do uszczelek z czasem naucze się robić idealnie (po 3 modelach nie wszystkiego się człowiek od razu nauczy). Żałuje że nie zrobiłem podsufitki z flocka na pewno efekt o niebo lepszy by był. Dziekuje za uwagi i następny model będę się jeszcze bardziej starał robić no i pytał się co i jak żeby było oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Bardzo fajny Kamperek Mimo drobnych niedociągnięć całość prezentuje się elegancko. W szczególności podoba mi się w nim to wnętrze i pootwierane klapy i drzwi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 paczek1981 nie rozumiem cie - skoro masz coś jeszcze do zrobienia w tym modelu to po kiego grzyba ładujesz sie z nim do galerii - ten dział jest dla pojazdów u k o ń c z o n y c h .Messer A tu bym się z tobą nie zgodził, bo można mnożyć przykłady takich modeli, którym brakowało paru detali, a trafiały do galerii - mam na myśli wielu "guru" modelarstwa z tego działu Cieszmy się, że mogliśmy szybciej cieszyć oczy tym modelem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Rabbit666 od tego są warsztaty aby zrwacać uwage na pewne niedociągnięcia. Nie przeskoczysz tego że ten dział odnosi się do modeli skończonych. Możesz sie niezgadzać ale przykłady jakie podałes odnoszą sie z regóły do osób, które wystawiają tylko i wyłącznie modele w galerii a ich warsztaty można oglądac na innym forum ( pije tu do kolegów np: z PWM) - z tąd nie dziwie się, że takie wnioski można wyciągac. Niemniej jednak galeria jest dla modeli skończonych. paczek1981 do kolorów nic nie mam - sam jestem zwolennikiem przerabiania i odnawiania ( w tym i kolorystycznego) "starszych bryczek", mi chodziło o brak konsekwencji w twoim postepowaniu - z zewnątrz nowe auto, a w środku wieje starością. To tylko moje spostrzeżenie - nie odbieraj tego jako atak personalny na siebie. a co do twojej kariery - dobrze zaczynasz więc kolejne modele beda napewno dużo lepsze Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Messer, jak najbardziej nie mówię o ludziach z PWMu, tylko tak jak opisałem Mówiłem o kolegach z dziesiątkami warsztatów, ale nie kłóćmy się o błahostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Rabbit666 nie chce sie kłucić. A co do kolegów z naszego forum - owszem sa takie przypadki, ale niemniej jednak moim zdaniem powinno sie dawać do galerii w pełni ukończony model. Dobra, koniec już tego - nie róbmy zamieszania paczek1981 czekam na następny model ( może tym razem z warsztatem ) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 7 Listopada 2010 Autor Share Napisano 7 Listopada 2010 Warsztaty 2 są tylko nie ma kto mnie kopnąć w d....sze żeby zacząć je robić. Czekam za chromem Mr.Hobby Chrome silver metalizer bo nie mogę ukończyć Kenia. Pozdrawiam Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Wracając do Twojej maszynki kolego Paczek1981 , to po pierwsze rzec trzeba, że miło wreszcie zobaczyć na forum ukończonego Campera Sam model prezentuje się w miarę ok, jednakże poza wspomnianymi wcześniej niedoskonałościami, ma jeszcze jedną cechę, która działa na jego niekorzyść - jest zupełnie pusty. Brak mu życia, jakichś gadżetów we wnętrzu (np. piłka plażowa, radio, książka, gazeta, mapy drogowe może jakieś naczynia lub żywność). To stanowczo dodałoby mu atrakcyjności i odwróciło uwagę od innych braków. Może pomyśl o kilku takich przedmiotach. Warto by było wykonać je od podstaw. Nie jest to jakaś ogromna praca, a efekt może być naprawdę dobry Mam nadzieję, że to nie jest Twoje ostatnie słowo przy tym modelu. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Bardzo fajny samochodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 A mam jeszcze jedno pytanie odnośnie lusterek. Nie powinny być ustawione przypadkiem w innej płaszczyźnie? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2011 Nie zwróciłem uwagi na to, ale powinny być bardziej "schowane" do środka. Pozdrawiam Mario. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Nie, nie. Nie o to mi chodziło. Wydaje mi się, że u Ciebie lusterka leżą poziomo, zamiast stać pionowo. Z ciekawości zajrzałem do instrukcji i tam jest chyba babol bo każą właśnie tak "płasko" przeczepiać. W sekcji z naklejkami, lusterka już są dobrze narysowane. Patrz jak wygląda to w realu Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi