zmorka Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 (edytowane) Jakoś nie mogę dokończyć micry, więc jednocześnie wziąłem się za swój drugi model a pierwszy motocykl, wybór był może nie do końca przemyślany ze względu na brak jakichkolwiek dodatków jak się pożniej okazało, ale staram się poprawnie położyć lakier i czysto zmontować całość, ogólnie model bardzo przyjemny, na początek poszpachlowałem wszystko co tego wymagało, najwięcej dla mnie , jako początkującego, problemów stwarzało złączenie dwóch połówek zbiornika , zadupka tak by nie było widać łączeń, podkład Alclad troszkę dodatków jakie udało mi się dopasować : później wydech poszedł do kreta żeby ściągnąć ten "ichni" chrom", będzie nałożony chrom alclada : to są śrubeczki do zamontowania szyby w owiewce : następnie skupiłem się na poprawnym położeniu lakieru pod nadzorem i wskazówkami naszego kolego wuena, za które serdecznie dziękuje, jego i wskazówki są świetne całość jeszcze przed polerką, w międzyczasie silnik, trzy odcienie czarnego (ale jakoś tego nie widać ) a pożniej wypolerowana owiewka ze śrubeczkami poki co to tyle , prace posuwają się bardzo wolne, gdyż zdrówko nie dopisuje ale mam nadzieje,że do świąt się wyrobie. Na tym się wzoruje http://allegro.pl/show_item.php?item=1307556472(mam zgode właściciela na pokazywanie jego zdjęć) I co o tym myślicie ? Edytowane 8 Listopada 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 No idzie ci elegancko. Jak na razie czysto pomalowane i nie widac baboli. Widać że kolega Wuen dał ci dobrą lekcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Na silniku widać chyba za wcześnie wziąłeś go w palce i się odbiło. Ale ogólnie lakier wyśmienicie położony. Jestem fanem takich tematów, bedę tu często zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Witaj, lakier wyszedł perfekcyjny, w życiu bym nie pomyślał że to Twój drugi model Powodzenia w dalszych pracach, oczywiście na widowni zasiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Nie no lakier pierwsza klasa . Zwykle tematów z motorami nie oglądam ale ten będę często odwiedzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 9 Listopada 2010 Autor Share Napisano 9 Listopada 2010 Miło,że Wam się podoba, kruko95 tak zgadza się są to a raczej były palce, ale nie na miękkim lakierze tylko linie zostawiły tłusty ślad po sobie, już ich nie ma , natomiast wracając do lakieru też jestem z niego bardzo zadowolony, jest to efekt dośwadczenia wuen-a, jego wielu wskazówek i pomocnej dłoni , sam z pewnością do tego bym nie doszedł, a te wszystkie dobre rady są na naszym forum , trzeba tlko czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Lakier pierwsza klasa bardzo ładnie i równo położony. Możesz się pochwalić jaki to lakier? kolor baza i bezbarwny? Będę bacznie się przyglądał choć nie przepadam za jednośladami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 9 Listopada 2010 Autor Share Napisano 9 Listopada 2010 powerpablo lakier to black gloss Mr.Color zmieszany z Mr.Color C211 10/1, bezbarwny to GAIA gloss, wszystko zmieszane z Leveling Thinnerem z Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 To może zrobicie z kolegą wuen jakiś mały poradnik, odnoście malowania Cywili Było by super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 No Waldek zostałeś wywołany do odpowiedzi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 To może zrobicie z kolegą wuen jakiś mały poradnik, odnoście malowania Cywili Było by super No to kolega Wuen wpadł jak przysłowiowa "Śliwka w kompot" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 18 Listopada 2010 Autor Share Napisano 18 Listopada 2010 Mogę pokazać postępy mojej pracy, oczywiście elementy są tylko "przyłożone" w celu zrobienia fotografii, jak juz wcześniej wspomniałem położenie alclado chrome zupełnie mi nie wyszło, więc cały wydech idzie do poprawy, może super metalizerami gunze wyjdzie mi lepiej wydech jest tylko podwieszony, zadupek położony tutaj świetnie widać jak "skopałem" alclada póki co to wszystko, proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Uuu pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jam ci to Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Może zanim zmyjesz Alclada, spróbuj go delikatnie wypolerować patyczkiem do uszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Już zmyłem, ale co się z nim wcześniej namęczyłem , polerowałem , czyściłem itd, poprawiało się troszke ale całość mi nie pasowała, zamówiłem Gunziaki Super metalizery, może mi się uda, widziałem pewien środek nakładany za pomocą patyczka do uszu, efekt mistrzowski, postać proszku ale nie do zdobycia Kosutte Gin-San ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Efekt powalający ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 1,500 Y, a przesyłka nie mniej zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 25 Listopada 2010 Autor Share Napisano 25 Listopada 2010 Przesyłka 480 Y, ale co z tego jak i tak nie ma w sprzedaży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Do zdobycia, do zdobycia tylko trzeba poczekać na kolejna partię. Kolega z "sąsiedniego" forum już się chwalił otrzymaną przesyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 26 Listopada 2010 Autor Share Napisano 26 Listopada 2010 Czy ktoś ma doświadczenie jeśli chodzi o użycie super metalizera z Mr.Color SM06 (chrome silver) lub SM01 (super fine siler) Jeśli tak, to proszę o wskazówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 Ja go używałem u mnie w mecedesie na zbiorniku. Słaby chrom wyszedł ale może dlatego że dałem czarny mat pod spód. Wpierw poćwicz na kawałku plastiku. Czarny połysk na to metalizer i na końcu spoleruj to miękką szmatką lub takim wacikiem do demakijażu (okrągła wata) Uważaj na lakier bezbarwny nie wolno dawać na niego. P.s Pędzlem próbowałem ale wszystkie niedoskonałosci później wyskakują więc lepiej aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 26 Listopada 2010 Autor Share Napisano 26 Listopada 2010 paczek1981 dzięki , może to wina tego matowgo no i pędzla ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 Pewnie matt zrobił swoje a pędzel cóż po jego użyciu ślady zostały i chrom uwidocznił je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi