fly_jabko Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 Witam! Bardzo dawno już tu nie pisałem, ale walczę już dłuższy czas z tym modelikiem na innym forum i zostałem zaproszony tutaj... początkowo trochę się wsytdziłem, ale postanowiłem się przełamać i poddać się waszej srogiej krytyce A więc do początku: Od zawsze marzyłem by ten model wykonać w tej skali, niestety wiem, że to martwy temat... Ale nie mogłem się oprzeć, nabyłem zestaw Su-22M4 KP i walczę... trochę było przestoju, ale jestem w trakcie zmiany pracy będę miał więcej czasu i planuje ostro ruszyć wybaczcie jakość pierwszysch zdjęć ale miałem awarię aparatu i dokumentowałem telefonem... a więc tak : pierwszego dnia zgromadziłem materiały i zacząłem coś malować :P przyszedł i czas na wycięcie 2 kabiny i dorobienie kokpitu: szklenie oczywiście wsteczne lusterko już zniknęło, po wskazówkach kolegów z forum 31blot ;) kilka cięć, trochę szpachli i zacznie się upodabniać do um3 zaczynamy z kolorem kolorów ciąg dalszy w końcu powrót aparatu więc nieco lepsze zdjęcie I jak narazie na tym stanęło... i jak myślicie? coś z tego będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanzerVI Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 Będzie fajny model jak tak dalej pójdzie. Czy to będzie 707 z Powidza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly_jabko Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 Czy to będzie 707 z Powidza? No taki był mój zamysł, a co z tego wyjdzie zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 Temat bardzo zacny. Siadam do oglądania zwłaszcza, że niebawem sam będę go przerabiał. Także mam wersje M4 a będę robił UM3K. Z mojego rozeznania tematu (nie mam jeszcze 100% pewności) ale czy owa 2-osobówka nie ma innego silnika i co za tym szło innego kształtu silnika w tylnym odcinku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly_jabko Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 Wiesz co? No pewności nie mam, ale wydaje mi się, że nasze UM3 mają siliniki takie jak nasze M4 czyli Al-21 f3 a więc kadłub by sie zgadzał. No ale jeśli nie to trudno i tak nie jestem zbyt dobry w takich szczegółach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 M4 i UM-3K mają te same silniki. Szparka nie ma lewego działka, dwa węzły podwieszeń mniej od jednomiejscówki, ruchomy stożek wlotowy( M4 ma stały), brak peryskopu na owiewce pierwszej kabiny i nie ma wlotu powietrza do układu klimatyzacji u nasady statecznika pionowego. Co ciekawe ma większą prędkość max. od wersji M4. Co do modelu to duże brawa, trzeba mieć łapkę do takich malowań i do tego pędzelkiem . Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 Zanosi się na to, że sypnie "Suczkami". Ja również zaczynam walczyć z tym dzieciątkiem. Kolego fly_jabko mam pytanie , może śmieszne, dlaczego malujesz sam kadłub, a co będzie dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 No wkońcu jakaś suczka, ostatnio szukałem jakiegoś wzoru na forum do którego mógłby się odnosić moój model, ale jeżeli chodzi o wersję UM to posucha. No i coraz więcej maszyn w polskich barwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly_jabko Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 Pytanie śmieszne nie jest, odpowiedź już tak, mam już za sobą tygrysice w 1:72 i powiem Ci, że ze skrzydłami jakoś głowa tygrysa i prążki mi ciężko szły, za to przy samym kadłubie idzie nieźle... Tak więc jak tygryski i numery będa gotowe założe cała resztę i przystąpie do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 a co potem jak trza bedzie np. szpachlowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 a co potem jak trza bedzie np. szpachlowac? Trzeba spasować skrzydła z kadłubem tak żeby wlazły jak lego bez szparki wtedy odpada szpachlowanie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly_jabko Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 A jeśli jednak nie uda się jak w lego i szczelina bedzie, to też nie problem. Tygrysia skóra nie nachodzi na złącze kadłuba ze skrzydłem, tak wiec zeszlifuje w takim przpadku naniesione kamu na kadłubie pod ''tygrysem'', przykleję skrzydło, wyszpachluje i nie ruszając skóry zeszlifuje w tej skali mam dość dużo miejsca na taką operację, a więc myślę, że nie jest to duży problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Mimo wszystko, mnie ta metoda nie przekonuje. Jak się tobie uda zrobić to dobrze, to zmienię zdanie. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Proszę o zmianę wielkości wstawionych zdjęć. Część z nich jest niezgodna z regulaminem forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi