wojtuch007 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Witam. Po długiej przerwie w sklejaniu chciałbym powrócić do plastików Przystawiam się do kupna trabanta od revell'a i chciałbym wiedzieć czy te koła - http://modelcentrum.pl/go/_info/?id=13933 będą do niego pasować. Chodzi mi o to czy nie będą wystawać poza linie błotników i czy będą pasować do mocowania revell'a (z tego co pamiętam to ta firma nie robi kół na zwykłych ośkach) PS. Jeżeli temat jest w złym miejscu to przepraszam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtuch007 Posted November 20, 2010 Author Share Posted November 20, 2010 Ok. Interesuje mnie jedynie czy felgi będą pasować do mocowania. Bardzo prosze o odpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwarciu21 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Felgi raczej nie będą pasować chociaż możliwe że mocowanie jest podobne. Ale jeżeli mocowanie w żaden sposób nie będzie pasowało to zawsze można je przerobić to żaden problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Felgi spokojnie Ci wejdą, ale będą wystawały poza obrys samochodu, trabant ma bardzo wąskie opony. Zostaje więc albo przeróbka oryginalnych felg elementami z tej, albo poszerzenie nadkoli co nie jest bardzo skomplikowane. Z mocowaniem nie będzie raczej problemów, z tego co zauważyłem średnica kołeczka, a w zasadzie połowy kołeczka , jest podobna do otworu w feldze aoschimy. Jedyny minus jest taki że nie będą się kręciły :/ No i bardzo zachęcam do budowy trabanta model świetnie wykonany i naprawdę ciekawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic11 Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Jak robisz trabanta to warsztat musi być ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtuch007 Posted November 21, 2010 Author Share Posted November 21, 2010 Ok Wielkie dzięki za odpowiedzi . Jak koła nie będą pasować to najwyżej wylądują na allegro . Może pokusze się o warsztat ale najpierw będę musiał przypomnieć sobie jak wrzucać zdjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts