kapcok Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 Witam,jak zobaczyłem zdięca Twego Sokoła to w pierwszej chwili chciałem mojego wywalic przez okno,ja mam Falcona z AMT/ERTL i wygląda jak ubogi krewny ,wielu elemętów brakuje kokpitu niebyło wcale więc musiałem go dorobic samemu,dodałem wiele cześci made by ja i zaczyna nabierać szyku ale minie jeszcze sporo czasu nim go ukończe.oto linki do zdieć. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8f669915fa5c55b1.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6271fbf85f0702f6.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b45ba56ea420a8a7.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d1f60622c5cd6003.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapcok Napisano 18 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2007 (edytowane) Widze mironku że idziemy w podobnym kierunku,tylko że ja zrobiłem ten błąd ze zrobiłem kabine iszybko go skleiłem i niestety z oświetleniem będe mialproblem a niewidzi mi się go otwierać teraz zrobiłbym kokpit w światłowodach a wtedy miałem inny pomysl,poprostu w tylnej sciance kabiny porobiłem dziurki a od wnetrza kabiny nakleilem kawałki kolorowych przezroczystych plastyków a tył ścianki okleilem sreberkiem z czekolady zostawiajac wolne niejsca przez które miało przechodzic światło umieszczone w korytarzu,no ale niesprawdziło sie to w 100%,lampki swiecą ale nie tak jak chciałbym. Edytowane 17 Marca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapcok Napisano 24 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2007 Zrobilem taki prymitywny rysunek jak to mniejwięcej było zrobione a dało to taki efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapcok Napisano 24 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapcok Napisano 17 Lutego 2007 Autor Share Napisano 17 Lutego 2007 (edytowane) Mój Sokół w tej chwili wygląda tak. Edytowane 16 Marca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Te szarości to początki malowania? Tak przy okazji, rozmiar fotek na forum to maksymalnie 800 x 600 pikseli. Mógłbyś zmienić i dać jako miniaturki? Na przykład takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapcok Napisano 17 Lutego 2007 Autor Share Napisano 17 Lutego 2007 OK.następne będą mniejsze,a te szarosci to próba malowania aerografem.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapcok Napisano 16 Marca 2007 Autor Share Napisano 16 Marca 2007 (edytowane) Dzięki,poprawiłem fotki,ja narazie jestem w trakcie budowy wnętrza kabin strzelniczych,dodaje zdiecia podłej jakosći,niestety niemam jeszcze aparatu z makro. Edytowane 16 Marca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapcok Napisano 19 Marca 2007 Autor Share Napisano 19 Marca 2007 Mam lepsze zjięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 Witam! Jakimi farbkami będziesz malował kadłub? Jaki wybrałeś kolor bazowy? Ja na swoim Sokole mam teraz A45 PACTRY ale nie jestem do końca zadowolony bo jest to docień jakby nieco beżowy(kremowy?). Być może okaże się, że po dodaniu "brudzingu" nie będzie to wyglądało źle. Muszę przetrenować jeszcze A44 - podobno w tym tygodniu w sklepie w którym się zaopatruję ma być dostawa. Pozdrawiam - Mironek P.S. Teraz siedzę nad kapsułami ratunkowymi. Nie udało mi się ich wczoraj skończyć. Moje oświetlenie kabiny oraz wież działek jest w fazie przemyśleń. Jeszcze nie wiem czy zdecyduje się na światłowody czy tylko umieszczę tam diody podświetlające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapcok Napisano 19 Marca 2007 Autor Share Napisano 19 Marca 2007 Niewiem jeszcze jakim kolorem będe malował i niewiem kiedy,mam spalony kompresorek z lodówki,ale chyba poprosze Aleksandra o podanie kolorów jakie zaproponował FINE MOLDS wydaje mi sie ze to będzie najlepsze rozwiązanie a jak niepomoże to zrobie to co zawykle ,czyli zdięcia modelu i do modelarskiego aby dobrać kolor tak na oko.a co do oswietlenia to światłowody wyglądają super,teraz mam dylemat czy kontrolki zrobić tak aby świeciły ciągle czy wykorzystac zestaw 3 diód zmieniających kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 17 Września 2007 Share Napisano 17 Września 2007 Wiezyczki wygladaja fantastycznie. Jedyne nad czym bym sie zastanawial na Twoim miejscu, to czy nie wykonac luf z igiel lekarskich... Nie moge sie doczekac, az to wszystko zacznie swiecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 17 Września 2007 Share Napisano 17 Września 2007 Z igłami bym się wstrzymał do chwili sprawdzenia, z czego strzelały. Jeżeli to były laserowe, to nie miały one lufy "wydrążonej". Promień laserowy i inne bronie energetyczne, nie wymagały lufy do nadania prędkości pociskowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 17 Września 2007 Share Napisano 17 Września 2007 No niby tak, ale wydaje mi sie, ze lepiej by to wygladalo... Ps. Gulus, chyba niechcacy usunalem Twojego poprzedniego posta... Sorki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi