Turecki Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Mironku a może to błąd z tą czerwienią uciekać w mixy z czernia..może właśnie powinieneś zacząć ją mieszać z jakimiś jasnymi kolorami...próbowałeś naprzykład pomieszać ja z jasnym brązem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 14 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Dzięki za podpowiedź: spróbuję mieszanki z brązami. Może ktoś ma dostęp do listy kolorów z Sokoła z Fine Molds, ta firma jest znana ze staranności jeżeli chodzi o szczegóły modeli więc kolorystyka powinna być zbliżona do oryginału. Pozdrawiam - Mironek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Dzisiaj albo jutro napiszę co jest w instrukcji Fine Molds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 14 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Dzięki! Będę zobowiązany, jeżeli jeszcze miałbyś możliwość zrobienia zdjęcia karty ze schematem malowania Pozdrawiam - Miron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Ponieważ znalazłem co nieco na dysku, to podsyłam teraz: Popatrz i jakby co, to daj znać, czy jeszcze czegoś potrzebujesz, wtedy wyciągnę model i poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 15 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Dzięki, to jest to o co mi chodziło! Jeszcze wczoraj zmyłem z modelu te czerwienie i dzisiaj biorę się do roboty. Ale, ale - jak widzę jesteś w posiadaniu Sokoła z Fine Molds. Kiedy zabierasz się za sklejanie - pewnie czeka na swoją kolej. Ja również się przymierzam do zakupu ale na początek kupiłem Falcona z AMT/ERTL żeby nieco poćwiczyć, przetrenować nowe techniki i przypomnieć sobie nieco z odległych czasów kiedy coś tam próbowałem sklejać. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam - Miron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 19 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam! Znalazłem troszkę czasu żeby zająć się Sokołem. Pracuję nad kolorystyką. Jak do tej pory najbardziej jestem zadowolony z koloru bazowego. A44 jest jak najbardziej odpowiedni. Niestety jakoś nie leżała mi czerwień A26 - była zbyt jasna, krwista. Teraz spróbowałem z A6 - dark red - jest chyba lepiej. Chyba nie przesadziłem z tymi odpryskami farby? Do maskowania używam taśmy malarskiej kupionej za jakieś grosze w markecie. Ma marnej jakości klej ale w tej sytuacji jest to zaletą, bo nie odrywa farby - nawet nie muszę osłabiać kleju, naklejam prosto z rolki. Na dzisiaj tyle, pozdrawiam - Miron Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 23 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Witam! Jednak zdecydowałem się na zmianę kolorystyki i niestety pociągnęło to za sobą konieczność przemalowania kadłuba. Teraz naklejam taśmę maskującą, która pozwoli mi pomalować wybrane panele na odpowiednie kolory. Kolorystyka: bazowy A44, oraz różne odcienie szarego A41, A42, A39, czerwone elementy: A6 - teraz powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Co prawda nie jestem fanem modeli star wars ale widze że idzie ci całkiem nieźle i model jest calkiem zgrabny. Ależ ty go okleileś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 24 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Witam! Człowiek uczy się na błędach. Poprzednio nie zakleiłem zbyt dokładnie i mgiełka która powstaje przy malowaniu aerografem osiadła w różnych miejscach. Pozdrawiam - Mironek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 25 Sierpnia 2007 Share Napisano 25 Sierpnia 2007 No no ciekawa relacja ciekawego modelu ;) Sam bym się za niego wziął gdybym miał aero, bo bez niego nie podchodzić lepiej ;) Czy dasz jakies bajery w stylu świateł zaprogramowanych itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 26 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2007 Witam! Nie znam się zbytnio na elektronice ale proste układy jestem w stanie zrobić. Silnik będzie świecił ciągłym niebieskim światłem, przednie leflektory białym, w kokpicie chcę zastosować kilka migających diód w różnych kolorach z których świało poprowadzę światłowodami do paneli - chcę uzyskać efekt migających kontrolek. Takie plany. Pozdrawiam - Mironek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 26 Sierpnia 2007 Share Napisano 26 Sierpnia 2007 Jasna cholera, ja nie mam w domu tyle taśmy Działaj, działaj, dla mego Sokoła to będzie dobra szkoła. Tak przy okazji, czy ktoś może ma zamiar kupować Y-Winga w hlj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Biorąc pod uwagę ilość przemalowań to rzeczywiście dla sokoła to będzie niezła szkoła. Sporo farby i taśmy już poszło ale mam nadzieję, że efekt końcowy będzie niezły. Wczoraj troszkę malowałem - dzisiaj wrzucę zdjęcia. Pozdrawiam - Mironek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam! Oto efekty wczorajszej i dzisiejszej pracy. Na kolor bazowy nałożyłem dwa odcienie szarego: A41 i nieco zmodyfikowany A45 (dodałem 1 kroplę czarnej). Maskowanie było pracochłonne i mimo, że bardzo się starałem nie udało mi się uniknąć w kilku miejscach podciekniecia farby pod taśmę. Jutro znowu maskuję i nakładam następny odcień A42. Potem spróbuję dołożyć efekt wyblaknięcia. Zdjęcia przedstawiają dolną część kadłuba, górna czeka na zdjęcie taśmy maskującej. Podobnie z anteną. Pozdrawiam - Mironek Edytowane 28 Sierpnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Przy sztucznym świetle fotki robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Te fotki były robione przy sztucznym świetle. Kącik w którym pracuję nad Falconem jest oświetlony lampami halogenowymi więc kolorystyka jest nieco przekłamana - postaram się zrobić fotki w naturalnym świetle. Zdjęcia z dzisiejszego poranka ( koło 6.30) Zapomniałem zrobić korektę ekspozycji (jeszcze nie bardzo się obudziłem) i wyszły trochę ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 2 Września 2007 Autor Share Napisano 2 Września 2007 (edytowane) Witam! Wrzucam kilka zdjęć z ostatnich poczynań. Kolorystyka teraz mi pasuje. Pozostało mi dodać odrapania, ryski no i całość przybrudzić. Już się poprawiłem, zdjęcia są większe - babole będą lepiej widoczne:?! Zanim zabiorę się do brudzingu muszę poprawić to i owo. Zdjęcia zostały rozjaśnione, teraz kolorystyka bardziej odpowiada rzeczywistości. Edytowane 6 Września 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 A fuj, jakie małe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 3 Września 2007 Autor Share Napisano 3 Września 2007 Fotki poprawione - aż się boję tych baboli, które teraz dopiero będzie widać jak na dłoni. Pozdrowienia - Mironek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 6 Września 2007 Autor Share Napisano 6 Września 2007 Wstępny brudzing! Lekkie cieniowanie + wash z mieszaniny sproszkowanej czarnej pasteli z wodą i kroplą detergentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 7 Września 2007 Autor Share Napisano 7 Września 2007 (edytowane) Jeszcze odrobina cieniowania - chyba jeszcze nie przeholowałem. Edytowane 9 Września 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Jeszcze odrobina cieniowania - chyba jeszcze nie przeholowałem. Chyba jeszcze nie: Staraj się podawać linka: miniaturka na forum (pełny rozmiar). Znacząco zmniejsza to ilość klikania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironek Napisano 8 Września 2007 Autor Share Napisano 8 Września 2007 Poprawiłem te linki ale nie wiem czy o to chodziło? Dzisiaj znowu planuję posiedzieć nad Sokołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Nie o to, jeden z linków, które masz po załadowaniu fotki swojej na fotosika nosi nazwę "miniaturka na forum (pełny rozmiar)" Na forum pojawia się miniaturka, tak jak miałeś poprzednio, tylko, że jak na nią klikniesz to otwiera się od razu pełny obrazek, a nie okno fotosika, na które trzeba jeszcze raz kliknąć, żeby zobaczyć cały obrazek. Ale taj jak jest teraz też może być. Większe fotki przydadzą się , jak będziesz bawił się szczegółami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi