dr.Watson Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Witam. mam problem. Mianowicie chcę pomalować model na kolor pustynny. Współczesny, taki kolorek jak mają maszyny w Iraku lub w Afganie. Mianowicie będę robił Leoparda 2A6M w służbie Kanady z Afganistanu. Problem jest taki że nie mam pojęcia jaki to jest kolor, w necie masa fotek, ale nie wiem jaki kolor dokładnie to jest. Czy ktoś może już coś takiego przechodził? proszę o radę. Maluję Model Masterami lub Humbrolem. Na nie których fotach jest pustynny, na innych jakiś Ciemny. Chodzi mi o pełną nazwę farby lub nr. Facet w sklepie dawał mi takie kolory że pożal się... Dodaje link o jaki dokładnie mi kolor chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 To zalezy bo kazdy kraj uzywa roznych farb nie ma jednego uniwersalnego. zapewne bedziesz musial mieszac. dla przykladu na amerykanskich abramsach jest inny kolor niz na brytyjskich challengerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 Kurka tak myślałem właśnie że bez mieszania się nie obejdzie.. :( Nie wiem czy dobrze widzę, ale czy ten leopard na filmiku nie jest czasem jakiś "zielonkawy" a tylko porządnie zakurzony ? Widzę też że jest cały w siatce maskującej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi