Skocz do zawartości

1:48 Sd.Kfz 252 Black Dog + Tamka

Tremac

Rekomendowane odpowiedzi

Zima sie zbliza i trzeba o wieczorach pomyslec postanowilem taki warsztacik uskutecznic. Bedzie ta dla mnie cos nowego bo do tej pory nie mialem stycznosci z zywica. Jak rowniez chcialbym troszke poprawnosci merytorycznej wprowadzic gdyz do tej pory ograniczalem sie do notki z instrukcji jak i podpatrujac innych. Mysle ze koledzy pomoga

9-2.jpg

zrodlo Google

Picture415.jpg

Dzieki za zainteresowanie

Co do malowania to raczej takie jak na pierwszej fotce chyba ze znajde cos ciekawego. Narazie szukam jakis zdjec,rycin wnetrza tego pojazdu co by go jakos zagospodarowac. Ogolnie to chcialbym go wykonac w miare poprawnie merytorycznie. Nie mam jakiegos konkretnego pojazdu na mysli, wiec gdyby ktos chcial sie podzielic jakimis fotkami bylbym wdzieczny

• 9 months later...

Udalo mi sie w koncu cos dzgnac w tym temacie

Wnetrzem zbytnio sie nie przejmoje gdyz nie dysponoje fotkami ukazujacymi je a i google tez wiele nie pomoglo poza tym nie zdecydowalem co z wlazami czy je otwierac.

Picture1050.jpg

i przyczepka jak do tej pory najprzyjemniejsza rzecz do zlozenia

Picture1049.jpg

uwagi mile widziane

• 3 months later...

nono to tak na wstępie świetny model bardzo fajna wersja

daj komentarz co do tej żywicy może więcej fot ja też sie nad tym zestawem zastanawiałem ostatecznie dokupiłem konwersje do /11 - zawsze miałem słabość do spadochroniarzy ;)

no ale wydaje mi się iż środek był lekko inny po prawej od wejścia były skrzynki amunicyjne aż po sam dach - w którychś militariach były schematy - jeśli mnie pamięć nie myli to załoga była 2 osobowa wiec przestrzeń na maxa wykorzystywano na amunicje

dot malowania i ogólnie o modelu - fajnie zdjęcia "korpusu" są słabej jakości ale mozna dopatrzeć sie brudzenia nie wiem tylko czy te zacieki nie sa troche przeskalowane ale z tego kąta nie widać wiec to może tylko wrażenie

moje przemyślenia co do tej skali sa takie iż bardzo łatwo przegiąć z brudzeniem obiciami etc - tutaj moim zdaniem trzeba bardzo delikatnie postępować

gratulacja pzdr

Poproszę o lepsze fotki pojazdu, model niezmiernie ciekawy i ładny a Twoje wykonanie z tej perspektywy wygląda bajecznie. Tylko zacieki za duze.

Witam

Bardzo mi milo ze ktos zwrocil uwage na te moje wypociny

nono to tak na wstępie świetny model bardzo fajna wersja

daj komentarz co do tej żywicy może więcej fot ja też sie nad tym zestawem zastanawiałem ostatecznie dokupiłem konwersje do /11 - zawsze miałem słabość do spadochroniarzy ;)

no ale wydaje mi się iż środek był lekko inny po prawej od wejścia były skrzynki amunicyjne aż po sam dach - w którychś militariach były schematy - jeśli mnie pamięć nie myli to załoga była 2 osobowa wiec przestrzeń na maxa wykorzystywano na amunicje

Zywica mogla byc lepszej jakosci bo trafila sie felerna tzn albo nie dolana albo peknieta na jednym z bokow nadbudowki ale ogolnie jestem zadowolony tym bardziej ze jest to pierwszy moj raz z zywica

Co do srodka, z poczatku mialem zamiar poprobowac swych sil i odtworzyc ten pojazd jak najwierniej ale google nie pozwolilo (brak zdjec) z tad taka luzna interpretacja

Poproszę o lepsze fotki pojazdu, model niezmiernie ciekawy i ładny a Twoje wykonanie z tej perspektywy wygląda bajecznie. Tylko zacieki za duze.

Model juz prawie gotowy jeszcze tylko kosmetyka i galeria za kilka dni chyba ze cos spiernicze

Zacieki rzeczywiscie troche przesadzone ale na bledach sie ucze za slugestie

Przepiękny pojazd i bardzo fajne wykonanie. Orientujecie się czy jest ta wersja w 1:35?

Nie mam pojecia ale wydaje mi sie ze Tamka te wersje robila albo mialem jakis omam.

teraz to już po herbacie ale daj czasem znać ze szukasz to pomożemy

jestem maniakiem dokumentacji

a tak w ogóle to to jest wojna !skrzynki wymontowali bo przewozili części zapasowe - co czasem sie zdarzało na froncie - czyż nie

pzdr i gratulacje

teraz to już po herbacie ale daj czasem znać ze szukasz to pomożemy

jestem maniakiem dokumentacji

Jak by poczytal pare postow wyzej to bylo o to pytane teraz juz bede wiedzial do kogo sie zglaszac

a tak w ogóle to to jest wojna !skrzynki wymontowali bo przewozili części zapasowe - co czasem sie zdarzało na froncie - czyż nie

pzdr i gratulacje

Takie podejscie lubie a nie ze nie bylo i wogole

Jeszcze zawieszenie przed galerią . Ładny pojazd.

Postaram sie nie przeoczyc

Takich modeli w plastiku nie ma na rysku ale o ile dobrze pamiętam była konwersja

(żywica) z CMK (?)

I sie wyjasnilo