mzmichal Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 Każdy z nas chciałby pewnie uzyskać taki efekt białej pomalowanej opony: Ja mam na to łatwy sposób Otóż zależy przede wszystkim od opony. Przykładowo ja w swoim modelu mam taką oponę gdzie kolor biały jest tylko na wewnętrznym pierścieniu co trochę mi ułatwiło pracę. Przyklejam na oponę taśmę maskującą i dowolnym narzędziem dociskam taśmę do pierścienia jak na zdjęciu: Czas na trudniejszy punkt zabawy, uzbrojeni w ostry nóż dokładnie odcinamy nadmiar taśmy: Naklejamy kolejne kawałki taśmy odcinając, niepotrzebny fragment. Jeśli się pomylimy, za dużo odetniemy to wystarczy ten jeden kawałek taśmy odkleić. Następnie maskujemy resztę naszej czarnej opony i zabieramy się do malowania. Ja psikałem kilka cienkich wartsw, na końcu kładąc ciut grubszą warstwę. Efekt powinien być zadowalający. Jeśli w trafimy na oponę która jest całkowicie płaska, wystarczy użyć taśmy przyklejonej kawałkami jedna na drugą. Następnie narysować koło na papierze takie które przysłoni nam miejsce białej opony. Naklejamy to na taśmę wycinamy papierowe koło wraz z taśmą. Otrzymamy taśmę z okrągłą dziurą w środku którą naklejamy na koło, maskujemy, malujemy i gotowe. Mam nadzieję, że pomogę. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 Nie no niezłe na pewno się przyda w thunderbirdzie. Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 Całkiem niezły sposób, napisz mi tylko jak się ta farba później zachowuje jak zaczynasz wyginać oponę żeby ją założyć na felgę. Bo kiedyś tego próbowałem i niestety farba odeszła od "gumy". Jeśli tobie nie odchodzi to napisz czym malowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 26 Listopada 2010 Autor Share Napisano 26 Listopada 2010 Rano malowałem farbką humbrola 22 gloss. Powyginałem trochę oponę trzyma się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 27 Listopada 2010 Autor Share Napisano 27 Listopada 2010 koła prawie gotowe, brakuje tylko dekielków, a oto efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi