tangogolf Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Witam i prosze o radę. Czy mozecie wyrazic opinie, który zestaw do budowy A-10 Thunderbolt'a w skali 1/48 jest dzisiaj najlepszy. Chce zbudowa takiego Thuda i postawic obok P-47 z II wś. Niestety, klejąc drugowojenne skrzydlate, straciłem troche dobre rozeznanie który zestaw do budowy odkurzacza A-10 jest najlepszy. cena nie jest najwazniejszym wyznacznikiem a jakośc, Lepiej jeden dobry niz tańszy ale rozczarowujacy.... Zatem prosza Was o wskazania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Na dzień dzisiejszy, to chyba Hobby Boss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Głos na Hobby Bossa ...ale italerka nie jest też taka zła...dobrze popełniona wygląda naprawde przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangogolf Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2010 Hmmmm...... Na Allegro pojawił sie Tamyiowski A-10..... Ale juz dwóch wskazuje HobbyBossa... to wielce godne zobaczenia.... Bardzo dzieki za odzew, czekam dalszych podpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Tamiya, to o ile się orientuję dosyć leciwy model, ale pomimo tego nadal znajduje swoich zwolenników. Podobno dobry wymiarowo z wypukłymi liniami podziałowymi, co akurat w przypadku A-10 nie w każdym miejscu musi być błędem. Hobby Boss w większości opini na różnych forach pokonuje i Tamiyę, i Italeri. Pod względem cenowym, ten ostatni może stanowić ciekawą alternatywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Ja mam Italeri kupioną z podobnego względu jak TY. Jestem fanem P-47 to i A-10 musi być, a że fanem odrzutowców nie jestem padło an tanią Italeri. Jeżeli dla Ciebie cena nie jest przeszkodą to też polecam jednak HB. Italeri ma pełno uproszczeń i ogólnie brzydkich momentów ( da się to oczywiście poprawić, ale roboty od groma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Najlepszy jest podobno a-10 monogramu teraz pakowany przez revell jako nowość.Ale ma chyba wypukłe linie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangogolf Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2010 Hmmmm..... Mono ma linie wypukłe. Brrrrrr...... Własnie popełniam Maraudera z revella vel Monogram. Trasuje linie wgłębne zamiast wypukłych. Toz to nie zapłacona robota, szczególnie na okragłym kadłubie. Dlatego ten a-10 Mono mi nie leży. HB nie widziałem ale namierzę i obejrze. jak widze, na razie A-10 HB ma najwiecej zwolenników. Dzieki za opinie i czekam nastepnych. zawsze dobrze posluchac przed skokiem na nieznany grunt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Nie jestem 100% pewien, ale Tamiya tez ma chyba wypukle linie podzialowe. Hobby Boss ma za to, o ile wiem, tylko wklesle nity, co nie zawsze w przypadku A-10 jest wlasciwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Italerka ma do swojego modelu specjalny zestaw dodatków z GAU-8, silnikami. kokpitem i światełkami do lotów w formacji - 26001. Jest to osobno sprzedawany produkt. Bardzo dobre uzupełnienie do podstawowego zestawu, raczej ubogiego jeśli chodzi o kokpit. Gdybym miał kupić jeden wybrany model A-10, to wziąłbym HB, mimo, że jest droższy. Napisz jeszcze w jakim malowaniu masz zamiar zrobić "guźca". P.S. HB ma dużo bogatszy zestaw podwieszeń, ale mniej opcji malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Ten zestaw ceny swej nie jest wart i wcale zresztą taki rewelacyjny nie jest. Ja zamiast w niego zainwestowałem w Big eda i własną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Timi, nikt nie pisał, że jest rewelacyjny. Jest dobrym uzupełnieniem standardowego zestawu. Czy nie jest wart swojej ceny? Gdybyś kupił wszystkie elementy osobno, to pewnie wyjdzie drożej... o ile dobrze pamiętam, zestaw ten zawiera blachy od Edka... sprawdzę później pudełko. Zresztą i tak polecam HB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangogolf Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 Witajcie. Co do malowania, to w kamuflażu europejskim i oczywiscie najlepiej ze szczękami albo kłami dzikiej swini. Europejski kamuflaz bo P-47 tez w kamuflazu z frontu zachodniego, cos w zieleni. Co do modelu, to juz rozwazam HB a jak siebie znam, to oczywiscie blachy Edka tez będą oczywiscie. Bede musiał rozwazyc ten zestaw waloryzacyjny Italerki, ale to musze go porównac z samym zestawem A-10 Hobby, czy sie nie dubluje za bardzo w częściach. Dzieki za wasze rady, jakby co czekam dalszych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lrogerp Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Witam Jakiś czas temu również stałem przed podobnych dylematem. Tamiya i rev/ monogram odpadły u mnie na początku. Długo zastanawiałem się nad itelerką, ale ostatecznie w moje ręce wpadł egzemplarz Hobby bossa, którego również polecam Jeżeli chcesz to mogę Ci podesłać kilka zdjęć ze zbliżeniami detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darthjacek Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Ja mam w szafie tamiye i revella/monograma. Niestety oba są wypukłe, ale revell ma świetnie odtworzone wypukle nity tylko po złożeniu kadłuba do kupy mogą być problemy z zachowaniem ich. Oba kupiłem okazyjnie i przypadkiem, a mam chrapkę na hobby bossa tylko narazie muszę poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Tylko HB!!! Cokolwiek o modelach tej firmy by nie pisać (bo trafiają się "kaszaloty" vide Hellcat) to jednak Guziec zrobiony jest "na cacy". Mój czeka na kalki i podwieszenie uzbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi