eagle Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 (edytowane) Witam, to jest mój czwarty modela jaki zrobiłem, pierwszy w takiej skali, pierwszy malowany aerografem (coś pięknego). Dodałem blaszki EDUARDA. Owiewkę upaćkałem farbą, nie polerowałem, gdyż nigdy tego nie robiłem i bałem się, że jeszcze bardziej ją "uszkodze" . Mam pytanie ile warstw nakładacie lakieru sido przed kalkami i ile po nałożeniu kalek. Mój lakier chyba jakiś kiepski jest ponieważ powierzchnia po pomalowaniu jest bardzo chropowata, oczywiście polerowałem filcem, trochę pomogło ale nie udało mi się uzyskać gładkiej powierzchni. Zmieniłem zdjęcia były kiepskie. Edytowane 9 Października 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Za temat . Zdjęcia są troche za małe i nie da się ich powiekszyć przez co nie widać szczegółów. Jeśli malowałeś akrylami wykąp owiewkę w cleanlux-ie i pomaluj jeszcze raz maskując ją odpowiednio bo psuje całkowicie sympatyczny model. Ja pociągnął bym go matem bo sie świeci jak psu cohones. Kolory monitorów są błędne. Na górze nie powinno byc kamo dwubarwne ?. Za temat i model bez owiewki z owiewką . Co do Sido to trzeba go delikatnie rozcieńczyć i zmniejsz ciśnienie w aero. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Na górze nie powinno byc kamo dwubarwne ?. Nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawul Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Witam Właśnie robię ten sam model tyle, że z firmy academy i tak jak ty też pierwszy raz używam aerografu Ten model Ci świetnie wyszedl powiedz jakich zrobiłeś taki dysze?? Co to za kolor?? (jestem w tym zielony ) I jak tak równo malujecie tą tablice w kokpicie ( tą z ekranami itp. niewiem jak to się nazywa :( Maskuje się je taśmą maskującą ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eagle Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 Dysze po zewnętrznej stronie malowałem Humbrolem nr 53 METALIZEREM, natomiast wnętrze kokpitu, monitorki są zrobione z blaszek Eduarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Mógłbyś wrzucić zbliżenie dysz? Wyglądają dosyć smakowicie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eagle Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 Poprawiłem zdjęcia, po kliknięciu przekieruje na fotosik i pełnowymiarowe zdjęcie, tych wyżej nie mogę edytować nie wiem czemu. Zdjęcia dysz Edit: Zmieniłem sposób rozmieszczenia zdjęć na przyjaźniejszy - Nexus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Mimo, że bez brudów to całkiem eleganckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi