Paws Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 (edytowane) Academy 1:72. Malowany pedzelkiem farbkami Pactry. Prosto z pudełka+samodzielnie wykonane elementy wnętrza. link do relacji: viewtopic.php?t=2151 Zdjęcia skończonego modelu. Pozdrawiam! Edytowane 22 Marca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 No cóż, nie ma odważnych? Biały, do tego malowany pędzlem!Znam ten ból,bez aero daleko nie zajedziesz. Nieprawda! Akurat w tym wypadku, to ta biel była nanoszona pędzlem. Warunki frontowe.Niezły realizm,brakuje tylko zaczernionych linii podziału blach.Własne dodatki i dobrze położone kalki ACADEMY świadczą o klasie modelarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 21 Marca 2007 Autor Share Napisano 21 Marca 2007 Bardzo Dziękuję! Traktuję Twoją pochwałę jak Legię Honorową. P.S. Dodałem link do relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 No modelik ładny. Gratulacje za malowanie farbami. Malowaniem wzorowałeś się na jakiejś istniejącej jednostce (nazwa tematu wskazuje że pewnie tak ) czy sam z głowy bajerowałeś. Jeszcze raz to powiem: MODELIK ŁADNIUTKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 21 Marca 2007 Autor Share Napisano 21 Marca 2007 Jest to samolot największego asa frontu wschodniego E. Hartmanna. Za wzór malowania posłużyła instrukcja i pudełko producenta zestawu. Przeglądałem też dostępne fotki orginału (bida) oraz fotki wielu modeli G-14 Hartmanna każdy wygląda inaczej i... wybrałem koncepcję najbardziej zbliżoną moim zdaniem i według moich "potrzeb"do orginału.. "Pooglądałem" też taką knigę: "Bf 109 Aces of the Russian Front" Johna Weala.. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi