del Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 Witam Jakie powinny być odstępy czasowe pomiędzy nakładaniem kolejnych warstw lakieru? A jakie powinny być w przypadku podkładu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 A ja mam pytanko, czy ktoś mi może pomuc. Jeżeli pomaluje kabinę ,Ami podkładem ze Snieżki, a następnie lakierem akrylowym z Motipa ,bo to już zrobiłem, a teraz mam do was pytanie, jeżeli pomaluje to jeszcze bezbarwnym połyskiem ze Snieszki, czy nic się nie stanie z kabiną. Sprej bezbarwny jest Akrylowy. Czy ktoś mi może pomóc np.Tornado było by super pozdrawiam Wojtek Tul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 WitamJakie powinny być odstępy czasowe pomiędzy nakładaniem kolejnych warstw lakieru? A jakie powinny być w przypadku podkładu? Pozdrawiam Najlepiej malować gdy poprzednia powloka jest już sucha. A ja mam pytanko, czy ktoś mi może pomuc. Jeżeli pomaluje kabinę ,Ami podkładem ze Snieżki, a następnie lakierem akrylowym z Motipa ,bo to już zrobiłem, a teraz mam do was pytanie, jeżeli pomaluje to jeszcze bezbarwnym połyskiem ze Snieszki, czy nic się nie stanie z kabiną. Sprej bezbarwny jest Akrylowy. Czy ktoś mi może pomóc np.Tornado było by super pozdrawiam Wojtek Tul. Nigdy nie malowałem Śnieżką, wiec nie wiem jak zareaguje z Motip'em. Najlepiej zrób próbę na kawałku niepotrzebnego plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 No właśnie tak myślałem, i tak zrobie podobnie myślimy Andrzeju. Na opakowaniu pisze, że nie na każdy plastik się nadaje, ale było też żeby nie stosować na żywice lub poliester. Ale pytałem w sklepie i gostek ,powiedział, że na plastik jak najbardziej, też mu wytłumaczyłem,że jest podkład i lakier z Motipa więc powiedział ,że jak najbardziej pozdrowionka Wojtek !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 Jakie powinny być odstępy czasowe pomiędzy nakładaniem kolejnych warstw lakieru? A jakie powinny być w przypadku podkładu? To chyba zalezy od rodzaju farby/lakieru/podkladu. Czy akrylowy, ftalowy, czy jeszcze jakis inny... Na opakowaniu chyba powinien byc opisany sposob nakladania... Tak, czy siak, ja bym odczekal te 12h dla bezpieczenstwa... Nie ma co sie spieszyc, bo mozna sobie zepsuc efekt wielogodzinnej pracy. Z czasem, jak sie nauczysz danego specyfiku i bedziesz wiedzial, czego sie mozna po nim spodziewac, napewno dojdziesz do optymalnego czasu. Mozesz tez po podczas malowania modelu trysnac gdzies na boku, na jakims kawalku plastiku, zeby moc sprawdzac co jakis czas, czy farba wyschla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
del Napisano 20 Marca 2007 Autor Share Napisano 20 Marca 2007 To jest lakier firmy Deco Lack. Wczoraj testowałem go na starych modelach, zasychał dość szybko - po około 10 min. był już twardy. Podkład szary tej samej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 A nielepiej tobie bylo kupic podklad motip-a spray i bezbarwny wtedy bys niemial obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
del Napisano 20 Marca 2007 Autor Share Napisano 20 Marca 2007 No motip jest OK. Ale położyłem podkład Deco (spray) godzine temu i też daje rade - ładnie się ułożył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 EDIT: Z powodu braku jasności wypowiedzi post zostal usunięty... Ostrzegalem Cie... Majek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
del Napisano 22 Marca 2007 Autor Share Napisano 22 Marca 2007 Witam Czy po polakierowaniu modelu sprayem Deco Lack muszę położyć lakier bezbarwny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi