mzmichal Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Felgi aluminiowe są szerokie na 10mm a to daje rozmiar rzeczywisty -250mm. Wyobrażacie sobie T3 z, niespełna, 70konnym motorkiem na takich walcach?. Spalanie do góry, mulenie przy przyspieszeniu Jeśli rozmiar tych felg aluminiowych jest identyczny jak stalówek to w alusach zmniejsz szerokość dopasowując ją do opon z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2011 Porcja tego co zostało zrobione. Nie ma tego dużo, ale zawsze... Na pewno zrywana będzie warga bo nie wyszła tak jak chciałem. Źle ją przykleiłem, powinna zachodzić szerzej. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2011 Ok, więc to ostatnia porcja zdjęć przed wystawieniem modelu w galerii. Póki co jestem zadowolony, choć lista błędów jest na pewno bardzo długa. Najbardziej wkurzają mnie uszczelki (muszę opanować technikę porządnego ich oklejania, bo mimo taśmy tamiya średnio to wygląda.) Później są szyby - tylko jedna została z zestawu, reszta to wycinki z pudełka po kosmetykach dziewczyny. Jakoś te z zestawu nie bardzo pasowały i marnie wyglądały (grube, jakieś wytłoczenia, itp.) Połamałem przednie zawieszenie, tzn. mocowanie koła, więc model już nie jeździ tylko się eksponuje. Co do kół, to przeszedłem musztrę bo malowałem je kilka razy, żeby chrom jako-tako wyglądał. Amorki od tylnej klapy postanowiłem zamienić bo uznałem, że pudełkowe są bardzo grube. Przednia warga...taka sobie, ale zostaje. Jeszcze tylko lusterka, polerka i na wystawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 JA markerem robie uszczelki Kliknij w imagu fote aby powiększyc. http://img402.imageshack.us/i/20110102194.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Jakie wrażenia z malowania alcladami? bo efekty naprawdę niezłe sam myślę nad przejściem na nie, tylko nie wiem czy nie są zbyt problematyczne jak dla mnie :/ No i szczun za szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 Jakie wrażenia z malowania alcladami? bo efekty naprawdę niezłe sam myślę nad przejściem na nie, tylko nie wiem czy nie są zbyt problematyczne jak dla mnie :/ W moim przypadku problem był taki, że chrom nie chciał się trzymać, ale to była wina podłoża. Próbowałem kłaść go na lakierowany sidoluxem, czarny mat vallejo - wyszło to co widać na zderzakach. Trzyma się ok. Potem robiłem ten sam mat ale lakierowany bezbarwnym z R-M'a (jakiś samochodowy). Efekt świetny, ale przyczepność marna. Teraz zakupiłem dedykowany pod ten chrom alclad nr 305 i, na razie, jest w porządku. Mam również white aluminium z alcladów i to kładzie się zdecydowanie łatwiej, ja dałem na szary, tamiyowski podkład i wygląda dobrze. Dużo zachodu z tym chromem, ale lepsze to niż srebrna farba;] Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Chyba mnie przekonałeś Gdybyś mógł mi jeszcze powiedzieć gdzie je kupiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 Jasne. Alclady nabyłem w sklepie modelcentrum.pl. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 Wiem, że zdjęcie marne, ale co myślicie o takim akcencie? Nie wiem czy się decydować na przytwierdzenie go na stałe. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Mi się podoba Z czego zrobiłeś tą "wykładzinę" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Pomysł ciekawy, tylko czy nie za duże te kwadraty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 paczek1981, jeśli to ma imitować linoleum (a przecież nie kafelki), to kwadraty nie są za duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 Z czego zrobiłeś tą "wykładzinę" ? To wydruk na papierze..yyy...nie wiem jak on się zwie, taki grubszy i z połyskiem, coś jak kredowy, chyba. Nie wiem jak będzie wchłaniał klej, więc jeszcze nic pewnego. Pomysł ciekawy, tylko czy nie za duże te kwadraty ?? Hmm, nie pamiętam już gdzie, ale gdzieś na sieci widziałem westfalię z taką właśnie podłogą. Liczba pól kwadratowych wzdłuż i wszerz zgadzała się, jeśli kwadrat miał bok ok.1cm. Więc takie zrobiłem. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Zauważyłem że linoleum a nie kafelki Czy większe czy mniejsze to i tak super wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Jeszcze parę gadżetów przed sesją. Halogeny wylądowały pod spodem bo bałem się, że uszkodzę zderzak i będę musiał go robić od nowa. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Na mnie robi ogromne wrażenie Chciałbym żeby mój tak świetnie się prezentował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2011 Na mnie robi ogromne wrażenie Chciałbym żeby mój tak świetnie się prezentował Cieszę się, że pozytyw. Bardzo jestem ciekawy jaką drogę Ty obrałeś dla swojego T3. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Ja ze swoim jestem daleko w lesie... Pracuję nad wnętrzem aby było w klimacie stylu cult, kasty w zasadzie nie ruszyłem bo jest powyginana i drzwi i tylna klapa nie pasują więc troszkę zabawy z tym będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Lutego 2011 Autor Share Napisano 4 Lutego 2011 Już prawie miał być w galerii, ale nie, praca ważniejsza...bla, bla, bla.... W każdym razie, przez tydzień nie zrobiłem prawie nic oprócz antenki do CB - tzn. zmieniała się jej koncepcja. Starałem się, żeby była w miarę realistyczna i nie chciałem robić jej na magnesie bo uznałem, że dach westfali to raczej jakieś tworzywo, nie metal. Poza tym, mam mały problem z dodatkami na lewy bok samochodu (te kratki wentylacyjne itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi