RH Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Coś dla wiebicieli B-17 tylko że w 1:32 ale myśle że warto to zobaczyc bo modelik jest pierwsza klasa http://www.euromodelnews.net/nwsIndex.php?action=NwsView&nId=5045 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Zaje..... jeszcze mieć miejsce na oba w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 rzeczywiscie pierwsza klasa, ale w tej wielkosci i cenie to mozna miec zdalnie sterowany z balsy firmy guillows (bez elektro). ale prawdziwy fan b-17 powinien miec takie "male" cos w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Mój ojciec ostatnio coś marudzi, że chce go w tej skali zrobić od podstaw. Sam mam kilka B-17 w szafie więc ten model strasznie będzie kusić, jednak jak tu kolega stwierdził koszt jest ogromny. No nic... czas pokaże jak będzie wyglądać finalny model. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GanGREEN Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Cena adekwatna do wielkości modelu, a dla fanów B-17 revell przygotował prezent w postaci nowego modelu tego samolotu w skali 1:72( i za rozsądną cenę).Pod względem detali Academy odpada w przedbiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Cena adekwatna do wielkości modelu, a dla fanów B-17 revell przygotował prezent w postaci nowego modelu tego samolotu w skali 1:72( i za rozsądną cenę).Pod względem detali Academy odpada w przedbiegach. jakies nowe formy? ja rok temu dostalem na swieta b-17 1:72 revella -to byl koszmar, ale model i tak mi sie p[odobal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GanGREEN Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Mam nadzieję że producent tego modelu przewidział możliwość wykonania wersji B-17F.Mieć "Ślicznotkę" w takiej skali,to by było coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Academy odpada w przedbiegach. No tutaj bym polemizował bo model Academy w barwach morskich RAF'u akurat mam i jest całkiem fajnie wykonany. Do tego blachy edka i można wykonać świetny model. Z 72 można nazwać tragedią Matchbox'a którego wnętrze składa się z 4 elementów (brak nawet podłogi w przedziale bombardiera). Do tej pory nie spotkałem się z lepszym modelem jak Revell (dokładnie ten sam model co Monogram tylko to też "G") w 48. Jest jeszcze ślicznotka ale jakoś to wykonanie do mnie nie przemawia. Jak masz jakieś źródło do wyprasek tej nowej 72 to chętnie zobaczę bo może faktycznie to coś nowego. Pozdrawiam Piotrek Mam nadzieję że producent tego modelu przewidział możliwość wykonania wersji B-17F.Mieć "Ślicznotkę" w takiej skali,to by było coś. No była by to fajna sprawa ale nie sądzę by były zróżnicowane wersje bo już widać, że część dziobowa jest w jednym kawałku, a wieżyczka to charakterystyczny znak wersji "G". Reszta różnic jest też znaczna. Może posiadając już solidny projekt pokuszą się o wypuszczenie innych wersji tego modelu. Zawsze można się pokusić też o konwersję do wersji "F" tylko kaleczki będzie trzeba sobie zrobić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GanGREEN Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Model do mnie dotrze po świętach,i wtedy zrobię in-box`a,a teraz link do sklejonego prototypu modelu, http://hyperscale.com/2010/galleries/b17grevell72dw_1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Mnie, jako miłośnika tego samolotu nowy model Revella zawiódł i to bardzo. Nie dość, że powierzchnia modelu ni jak nie przypomina oryginału, ale na to nawet bym nie liczył, bo odtworzyć to co jest na prawdziwym B-17 w jakiejkolwiek skali byłoby ciężko, to linie podziału szerokie prawie jak w starych matchbox. Oczywiście model i tak jest atrakcyjny, bo jest z nowych forma, dobrze się skleja, a w podziało rowach każdy będzie w stanie położyć wash'a. Do tego otwarta komora bombowa, full bajer. Trochę szkoda, że takie minimalistyczne podejście charakteryzowało producenta przy pracy nad modelem. Po ich Migu-21 F-13 spodziewałem się czegoś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi