Konrad C Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Witam ! Ostatnio ukończone maleństwo to Fiat z IBG.Ciężko go nie kupić ,w moim przypadku dojdą jeszcze 3 wersje (2 już zamówiłem) i jeden łazik którego zrobię w trójbarwne kamo.Model bardzo fajny.Ładny detal ,trochę szpachli.Polecam go każdemu.Model mi trochę nie wyszedł tak jak bym chciał... No ale tragedii nie ma (?) No tak na fotkach zobaczyłem ,że nie ma kierownicy - pewnie gdzieś mi ją uciekła podczas robienia zdjęć ... chole... muszę ją szukać na podwórzu bo tam robiłem zdjęcia.Model miał mieć trójbarwne kamo lecz farba (brąz) zrobił mi bardzo dziwną powierzchnie - co za tym idzie Cleanlux.Pod zepsutą powierzchnią akrylowa był emaliowy podkład ,bałem się ,że będzie mi robił jakieś cuda po wsiąknięciu w powłokę farby cleanluxa więc i model poleżał w krecie.Lekko się wykrzywiło podwozie i jedno koło minimalnie lewituje ale i tak go przykleję do podstawki.Od siebie dodałem jedynie wycieraczki i wymieniłem tablice na blaszane bo te z zestawu były dość grube.Model ma delikatny kurz na kołach i karoserii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Witam Fajnie zobaczyć pierwszego ukończonego Łazika na forum. Z widocznych błędów sam wymieniłeś prawie wszystko. Ja dodam jedynie nieco krzywą lufę od RKM-u wz.28. Ogólnie model wygląda nieżle,ale trochę się chyba spieszyłeś z budową. Myślę, że gdyby poświęcić mu nieco więcej czasu to mogłoby być znacznie lepiej. Mam nadzieję, że wkrótce zobaczymy kolejnego Łazika z Twoim wykonaniu Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2010 Lufa już jest prosta ;) Spieszyć to się nie spieszyłem tylko jak wspomniałem trochę mi nie wyszedł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Aż sam nabrałem ochotę na takowy model. Całkiem fajnie Twój wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2010 Aż sam nabrałem ochotę na takowy model. Całkiem fajnie Twój wygląda. Model polecam ! ;) Dzięki za opinie - możliwe ,że zrobie warsztat dwóch Fiatów w jednym wątku.Postaram się aby wyszły lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 27 Grudnia 2010 Share Napisano 27 Grudnia 2010 Bardzo klimatyczny pojazd. Poza tym gratuluję pierwszego miejsca w wyścigu "kto-go-pierwszy-zrobi". Swoją drogą jak na model "po przejściach" jak sam opisałeś prezentuje się wyjątkowo atrakcyjnie. Oczywiście to i owo można pocienić albo wymienić ale wówczas produkcja trwałaby rok. Trzeba dodać kierowcę i Panów Oficerów palących cygara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2010 Bardzo klimatyczny pojazd. Poza tym gratuluję pierwszego miejsca w wyścigu "kto-go-pierwszy-zrobi". Swoją drogą jak na model "po przejściach" jak sam opisałeś prezentuje się wyjątkowo atrakcyjnie. Oczywiście to i owo można pocienić albo wymienić ale wówczas produkcja trwałaby rok. Trzeba dodać kierowcę i Panów Oficerów palących cygara. Miał przejścia - raz leżał nawet w koszu ... W przyszłości (czyli za jakiś miesiąc) będzie on zastąpiony "lepszym" łazikiem ,a ten poleci na kasacje albo na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Grudnia 2010 Share Napisano 27 Grudnia 2010 Mam nadzieje, że zobaczymy trzy kolejne modele PF 508/III? Z tych co posiadam (4) najbardziej podoba mi się furgon i sanitarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi