Skocz do zawartości

Panzery pokraczne trochę Pz I F i Pz II J :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Niedawno ukończyłem takie o to szkraby Alana w 1/35

Panzer II ausf. J

PanzerIIJ_Gulumik007.jpg

PanzerIIJ_Gulumik006.jpg

PanzerIIJ_Gulumik005.jpg

PanzerIIJ_Gulumik004.jpg

PanzerIIJ_Gulumik003.jpg

PanzerIIJ_Gulumik002.jpg

PanzerIIJ_Gulumik001.jpg

Panzer I ausf F

PanzerIF_Gulumik008.jpg

PanzerIF_Gulumik007.jpg

PanzerIF_Gulumik006.jpg

PanzerIF_Gulumik005.jpg

PanzerIF_Gulumik004.jpg

PanzerIF_Gulumik003.jpg

PanzerIF_Gulumik002.jpg

PanzerIF_Gulumik001.jpg

Napisano

Bardzo fajniste-kiedyś też popełniłem Pz I F i pamiętam że chociaż trochę się nad nim namęczyłem to fajny model można z zestawu Alana zrobić.

Pozdrawiam,Artur.

Napisano

Oba mi się BARDZO podobają. Mam prośbę chodzi mi o ten F. Ile taki zestaw kosztuje? A fototrawienia, i błotniki no i gąsienice metalowe? Możesz coś podpowiedzieć bo się napaliłem ostro na tego F ale ten J też niezły. Zdradzisz czym to błotko robiłeś? Pozdr ryjek.

Napisano

Za każdy zestaw na allegro dałem 48 zł plus przesyłka.

To jest czysty zestaw bez żadnych dodatków - sam plasik ;) przy jednym (pz II) dodatkowo jest gramofon a na kalkach nawet płyta winylowa z gapą ;)

Z błota nie robię żadnej tajemnicy.

Mieszam mąkę z drobniutkim korundem (można też używać czegoś innego o podobnej granulacji) dodaje wikolu i farbę - najlepiej mi się przydaje vallejo Panzer SS schokoladenbraun i wszystko roźcieńczam sidoluksem do bardzo gęstej mazi - jak za rzadkie to dodaje mąki. Taką bardzo gęsta papkę nakładam rozcierając twardym pędzlem z dość długim włosiem na model.

Napisano

Ślicznie dziękuje za komentarze

Cieszę się że modeliki się podobają - niedługo następne