przemekgksw3 Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 (edytowane) Na prośbę Kornika wrzucam in-boxa Alpiny A110, myślę że inni także skorzystają Oczywiście jak na Tamiye przystało model najwyższej jakości, mamy kompletny silnik, podwozie, uzupełnień będą wymagały na pewno przewody w silniku i pasy- mogli dodać chociaż kalkomanie, nie każdy chce kupować fototrawione, ja tak najprawdopodobniej zrobię Przejdźmy może do zdjęć na początek karoseria- z nią wiązałem nadzieję że uda się uniknąć malowania, wykonana jest z metalizowanego plastiku, wygląda to bardzo przekonująco, po dwóch warstwach bezbarwnego mogło by być naprawdę dobrze, niestety przy oknach i na przednim zderzaku, straszą paskudne szwy które trzeba usunąć dla poprawnego wyglądu miniatury, na dodatek w moim egzemplarzu nieznacznie wykrzywił się pierwszy słupek co spowodowało jego zmatowienie- trzeba będzie malować W przyszłym malowaniu przeraża mnie jedna rzecz- skomplikowana struktura przodu wraz ze wbudowanymi reflektorami, spodziewam się masakry przy polerce, ale ten przód nadaje alpince sporo drapieżności Sprawę komplikują również delikatne, chromowane listwy, nie wiem czy nie trzeba będzie zakupić BMFu? Jednak mimo wszystko na jakość kasty nie można narzekać, powierzchnia jest naprawdę dobrze odtworzona, wymagać będzie jedynie cierpliwości przy malowaniu. Dwie ramki z elementami wnętrza i zawieszenia- wymagają jedynie usunięcia szwów. Wymienię chyba tylko doloty do gaźników na metalowe. Dalej części przeźroczyste, w tym elementy podwozia Z tego co zauważyłem w "szarej" ramce jest część, która odwzorowuje osłonę dodatkowych reflektorów, można więc pobawić się w przeróbkę na wóz w specyfikacji z innego rajdu. Następnie ramka chromów, oczywiście wszystkie idą do przemalowania, ale ogólne wrażenie psują wycieraczki- są dosyć uproszczone, a ze zdjęć wynika że te stosowane w alpinach miały dość słuszne rozmiary, bardzo podobne do tych dzisiejszych, warto by wymienić je na pióra produkcji Abera. Felgi i opony- nie mam nic do zarzucenia, trzeba będzie zaszpachlować tylko jamki skurczowe na środku felgi, ale w tym miejscu przykleja się kalki więc nie będzie to aż tak widoczne. A teraz element który najbardziej cieszy w modelu- arkusik metal-stickerów Teraz jeden z najważniejszych elementów jeśli chodzi o rajdówkę- kalki. Jakości oczywiście nie trzeba komentować, wspomnę tylko że mamy do wyboru dwie wersję malowania, ale większość i tak pewnie wybierze oznaczenia załogi Ove Andersson/David Stone zwycięzców Monte Carlo w 71' roku Na tym kończę in-boxa, nie chciałem ograniczyć się jedynie do zdjęć, nie można oczywiście nazwać tego tekstu recenzją, ale próbowałem mu nadać taki kształt No i przepraszam za jakość fotek, wiem że słabo wyszły Edytowane 28 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Fotki są jakie są - coś widać Co do produkcji - są do dostania w kilku sklepach, ja osobiście mam tego francuza w sklepie stacjonarnym ( jakby co mogę załatwić ). Co do malowania - cieniutkie warstwy farby, ostrożnia na przedzie z bezbarwnym by niczego nie zalać i dasz radę Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 U mnie w sklepie też jest 1, jeszcze go nie kupiłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2010 Co do produkcji - są do dostania w kilku sklepach, ja osobiście mam tego francuza w sklepie stacjonarnym U mnie w sklepie też jest 1, jeszcze go nie kupiłem . Za waszymi opiniami zmieniłem początek MesserMnie bardziej martwi polerka czy nie będzie mi ciągle podkład wyłaził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Niezły modelik widać dbałość o detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Jak byłem młodszy to marzyła mi się Alpinka z Burago... Może kiedyś zakupie tą Tamke, bo cud nie model, a ostatnio strasznie korci mnie jakiś cywil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Kiedy ruszasz z projektem? Chętnie zasiądę na widowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Kiedy ruszasz z projektem? Chętnie zasiądę na widowni Heh alpinka kusi, do tego to prezent No ale najpierw skończę zaczęte projekty, dopiero wtedy z nią ruszę. Ale mam już farbę, Zero do tego pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi