Mikolaj75 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 skala72 - czytałem, że był to oryginalny pomysł zmierzający do optycznego zmylenia przeciwnika - naturalnym odruchem jest celowanie między dwa punkty (znaki przynależności), w tym wypadku środek celu wypadałby poza kadłubem... Kuglaty - fantastyczny projekt zarówno co do pomysłu jak i wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 czytałem, że był to oryginalny pomysł zmierzający do optycznego zmylenia przeciwnika - naturalnym odruchem jest celowanie między dwa punkty (znaki przynależności), w tym wypadku środek celu wypadałby poza kadłubem... W ostatnim aeroplanie napisali, że Rolski wspomniał w swojej książce, że "został uratowany" przez ten system (pociski przeszły tuż obok kadłuba Jego Jedenastki). Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Fajny projekcik, będę podpatrywał ja się męczyłem z jedną p11stką a tu masz, cała eskadra Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 czytałem, że był to oryginalny pomysł zmierzający do optycznego zmylenia przeciwnika - naturalnym odruchem jest celowanie między dwa punkty (znaki przynależności), w tym wypadku środek celu wypadałby poza kadłubem... W ostatnim aeroplanie napisali, że Rolski wspomniał w swojej książce, że "został uratowany" przez ten system (pociski przeszły tuż obok kadłuba Jego Jedenastki). Pozdrawiam, JK Ciekaw jestem skąd wiedział, że najwyraźniej źle odłożona poprawka była spowodowana niesymetrycznymi szachownicami ?? Moim zdanie to bardzo naciągana historii. Ten, kto to wymyślił chyba nie był praktykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 czytałem, że był to oryginalny pomysł zmierzający do optycznego zmylenia przeciwnika - naturalnym odruchem jest celowanie między dwa punkty (znaki przynależności), w tym wypadku środek celu wypadałby poza kadłubem... W ostatnim aeroplanie napisali, że Rolski wspomniał w swojej książce, że "został uratowany" przez ten system (pociski przeszły tuż obok kadłuba Jego Jedenastki). Pozdrawiam, JK Ciekaw jestem skąd wiedział, że najwyraźniej źle odłożona poprawka była spowodowana niesymetrycznymi szachownicami ?? Moim zdanie to bardzo naciągana historii. Ten, kto to wymyślił chyba nie był praktykiem. Znaczy źle się wyraziłem . Rolski wspomniał tylko o pociskach obok kadłuba, a autorzy artykułu chyba naciągnęli to pod ten system... (nie mam gazety przed sobą, muszę sprawdzić). Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 mi się wydaje jednak że teoria ma troche sensu. Taki system nie daje pewności, ale zawsze pare procent szansy wiecej na przeżycie przy ataku z wysokości. Mogę sie mylić ale P 11 nieosiągały wysokich pułapów wiec atak od góry był nefralgicznym punktem tego mysliwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 13 Listopada 2014 Autor Share Napisano 13 Listopada 2014 Prace nad "Pejedenastkami" ruszyły już jakiś czas temu, jednak z racji braku czasu, a raczej totalnego zbulwersowania wszelkiej maści icebucketami i innymi imageshackami, zdjecia wrzucalem na fejsbukowych forach modelarskich. Niemałe poruszenie powstało z racji tego iż dokonałem profanacji naszego pięknego myśliwca z okresu II WW. Obecnie na warsztacie znajduje się wersja amerykańska, niemiecka i japońska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi