Jump to content

Znowu SF :P

wolvi
 Share

Recommended Posts

Chcę wiedzieć jak można chronić przedziay silnika, przed mrozem, bo chcę przerobić P II Luchs na śnieżny lekki czołg wsparcia piechoty, bez wierzy z dwoma mg 42 i czymś przenośnym a'la Panzerfaust

O to fotka projektu bez uzbrojenia

91dd56d199791676.jpg

Kret swoje z nadbudówka zrobił i została pokryta zimeritem (trochę grubszym) i pomalowana na biało, następnie nałożyłem kartonową nadbudówkę, którą pokryję zimeritem, a od wnętrza deskami. zrobię przykrywane plandeką wejście do wnętrza wozu. Z kolei na nadbudówce będą 2xMg42 (z osłonami) i pełno amunicji do nich (będę się wzorował na skrzynkach do drillinga :P). Dodam jeszcze skrzynkę Panzerfaustów i jednego osobno stojącego. Zrobię z fototrawionek trzymadełka na różne badziewia, jak mp 40. zrobię jeszcze mały komin.

e1e2c7ebd529a972med.jpg

6e15062be4e8d038med.jpg

f467f165d914d85fmed.jpg

P.S> Szpary w ostatnim zdjęciu są specjalnie, bo są to drewniane włazy do stanowiska kierowcy i dowódcy

Papier robi za pancerz, a deski robie z blachy i to daje świetny efekt, a fakturę drewna łatwo się robi, bo kryję papier(brystol), metal, plastik klejem do wszystkiego (cienko) i jak jest już prawie suchy to zaczynam po nim szorować i tworzy się pełno drobnych nitek i różnych wzorów robiących za drewno.

Teraz kombinuje jak 3 krotnie zwiększyć szerokość gąsienicy

Tak, bo jeżeli gąsienice są budowane po to, aby pojazd wlazł tam gdzie i człowiek, to zakładam, że jeżeli rakieta śnieżna zwiększa powierzchnię nacisku 3 krotnie, to tak samo czołg powinien mieć możliwość posiadania takiej gąsienicy.

Mój Leichehilfepanzer "Wolf" będzie miał 4 osobową załogę, czyli kierowcę, dowódcę + radiotelegrafistę i dwóch żołnierzy obsługi Mg41 lub Panzershecka

Dołożę mu filtr na rurę wydechową, osłony na silnik i kawałek dachu.

Po burzliwym przeszukiwaniu szpargałów Wolf będzie miał jedno stanowisko do mg41 i pancerzownicę Panzersheck, z zapasem amunicji, gratis będą mieli zapas panzerfaustów i automatyczną broń dla załogi ( 2 mp 40 + VG 1-5)

P.S> Czołg ma działać, w Arktyce i Islandii i tam planuję dio