RK Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 (edytowane) A oto moje wcześniejsze dokonania. Dwa modele Su 22 M4 : pilski 7307 oraz 9101 z Powidza. Oba modele zbudowane z zestawu KP plus blaszki Parta i żywica Airesa i Quickboosta. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with URL=http://img824.imageshack.us/i/obraz254t.jpg/][/url] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 8 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Moje ulubione rurki, świetne modele...ale świecące kalki bardzo psują pozytywny odbiór, zwłaszcza na pilskiej su. Do 9101 dołożyłbym belkę APU do R-60. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Ogólnie ładne tylko faktycznie kalki trochę psują efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Piękne suczki, kalki da się jeszcze może naprawić odrobiną lakieru bł. Pasowało by je na jednym CPPSie ustawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Niezła rurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 kalki da się jeszcze może naprawić odrobiną lakieru bł. Raczej marne szanse, widać że pod folią są bąble powietrza i położenie nastepnej warsty lakieru niewiele wniesie. Jedną, dwie można poprawić, ale usuwać całosć to już destrukcja modelu. Mi sie udało usunac nr boczny świecący jak neon z PF-a i położyć poprawnie nowy. Papierek scierny, podmalówka, lakier błysk, kalka, błysk, półmat i remont zakończony sukcesem. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Zmniejsz fotki, proszę. Albo je wyrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2011 No tak kalki na pilskiej "suczcze" faktycznie mocno się błyszczą. Powód jest prozaiczny.Po prostu nie położyłem pod nie lakieru błyszczącego. Co do belek APU to nie wiem czemu ale zabrakło ich w zestawie albo mi gdzieś zaginęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Gratuluję wytrwałości przy budowie tych modeli. Z jakiej materii one powstały to chyba wielu z nas wie. Ja nigdy nie mogłem się zmobilizować do tego żeby zrobić dwa takie same modele. Jeśli chodzi o same modele to sprawiają dość pozytywne wrażenie patrząc na nie z daleka, jednak na zbliżeniach widać parę niedoróbek. Mnie osobiście najmniej podobają się przejścia kolorów, myślę, że powinieneś pomyśleć o maskowaniu tych miejsc, których nie malujesz, bo za bardzo to wszystko się rozmywa. O kalkach koledzy już pisali. Modele jak pisałem sprawiają pozytywne wrażenie i na pewno zdobią domową kolekcję. Mam jedno pytanie do speców. Na fotkach naszych suczek, występują dwa rodzaje szachownic. Są też takie ze ściętymi narożnikami. Nie mam pod ręką zdjęć, ale chyba wiecie, o co mi chodzi. Czym to było podyktowane, i czy przypadkiem 9101 takich szachownic nie miało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Do tego co napisali koledzy w poprzednich postach ja dodam od siebie okropnie przyklejone i odstajace elementy fototrawione. Zwlaszcza na modelu w tzw "NATOwskim kamo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi