Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

jest to moja 2 diorama (a w dodatku jeszcze nie do końca skończona) i drugi czołg więc prosze o wyrozumiałość poniewarz dopiero eksperymentuje

Dioramę uformowałem ze styropianu który z resztą widać , później została nałożona warstwa gipsu, a potem ztarta pietruszka która potem została pomalowana plakatówkami i efekt widać. drzewko zostało zrobione samemu więc efekt jest mizerny

0d1fdf06911a7d73.jpg

Działo to PaK 38 z Italerki w 1:35, które było razem z obsługą

83486c22ff8f2834.jpg

a T-60 jest Aero Plastu więc jakość nie była najlepsza ale jakoś sobie poradziłem chociarz także eksperymentowałem ze rdzą i w ogóle mi ona nie wyszła tak samo jak otarcia

2d6b7ad5be23a536.jpg

a i tą gwiazdę radziecką sam domalowałem

a1b51b89770b6984.jpg

c38ca3c86c6d54f0.jpg

ec0d481049772abf.jpg

82954b87aceec02c.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Tylko, że ja, na dobrą sprawę, widzę dywan a nie dioramkę. Trochę wykadrować by się przydało.

Napisano

albo na starość mi inteligencję zżera i z jednego zdjęcia niewiele mogę powiedzieć albo młodzież w dobie pisma obrazkowego pisać nie potrafi...

jaka to skala? jakich modeli użyłeś? z jakich materiałów budowałeś dioramę? będą inne fotki? dywan ok

Jędrek

Napisano

Hektary Panie... Hektary do zagospodarowania. Poza tym wg mnie przedstawianie na dioramie dwóch walczących stron (w skali 1/35 i oprócz walki wręcz) NIe jest zbyt szcześliwym rozwiązaniem.

Napisano

Jak już napisałem na samym początku to ona nie jest jeszcze do samego końca skończona więc jeszcze może sie troszke zmienić, a jeżeli chodzi o zagospodarowanie wolnej przestrzeni to myśle jeszcze o jakimś wraku.

Napisano

teraz już z prezentacją lepiej (choć dywan wciąż bohaterem jest )

piszesz, że dioramka jeszcze nie skończona więc rozumiem, że coś zrobisz z jej bokami, teraz wyglądają kiepsko

jak pisali koledzy... pusto, nudno, przydałoby się więcej urozmaicenia, jakieś kamyki przy drodze, może kawałek płotu, krzaczki i kępki trawy itp.

drzewka robiłeś z patyczków? jakieś takie wbrew naturze, polecam spacer, ciepło się robi to i drzewka można poobserwować drzewka równie dobrze robi się z drutu

co do pozostałych elementów dioramy to niewiele widać, zdaje się że przydałby się mocnieszy wash zarówno dla sprzętu jak i figurek (kamuflaż których to dla mnie zagadka)

poza tym jak pisał Artek.. z powodzeniem zrobiłbyś z tej dioramy dwie mniejsze, ciekawsze

Jędrek

Napisano
Tylko, że ja, na dobrą sprawę, widzę dywan a nie dioramkę. Trochę wykadrować by się przydało.
jaki dywan- zagony buraków
Napisano

właśnie dorabiam zasieki i mam zaplanowane dwie zapory przeciwpancerne. a co do krajobrazu to jeszcze myślę chociaż masz racje i wypadałoby dodać jakieś krzaczki i może jakiś płotek ale to jeszcze przede mną więc jeszcze coś może się zmienić

Pozdrawiam

Marcin