Przemek - MaXus Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Witam. Tytułem wstępu: lata temu po załapaniu bakcyla modelarskiego od znajomego podjąłem się próby zlepienia revell'owskiego Walrusa w 1/72. Potem zacząłem przedstawionego właśnie Mosquito, niestety/stety dłuuuga przerwa związana z budową domq przerwała świeżo nabyte hobby na kilka lat. Obecnie w każdej wolnej chwili próbuję coś tam kleić w czeluściach piwnicy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Ładnie ci idzie, tylko co się stało z kółkami? Jakaś maska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Oczywiście - maska ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2011 Mosquito obecnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Na 0,3 sekundy przed katastrofą (czyli malowaniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2011 Na zdjęciu 0,3s po pociągnięciu Surfacerem. Na 0,3 sekundy przed katastrofą (czyli malowaniem) Trochę wiary Giulio Wiem, że będzie to co prawda malowanie dopiero drugiego modelu ale daj mi szansę, może nie będzie tak katastrofalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Wiem, że będzie to co prawda malowanie dopiero drugiego modelu ale daj mi szansę, może nie będzie tak katastrofalnie To był tylko żart.Trcohę się zmieniłem i mam wiarę, że ktoś czegoś nie spaprze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Pierwszy raz wykonywałem preshading, więc mnie trochę poniosło z intensywnością: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Zaczynamy malowanie. Przy okazji, jaki jest ten kolor pasów na białym - może ktoś "od ręki" zna, to oszczędziłby mi trochę cennego czasu na szukanie. PS. Całkowicie zniknęło pod białym cieniowanie. Czyżbym zbytnio z nim przesadził? Bo coś mi się widzi, że jak białym przesłoniłem to tym bardziej pod resztą kamo zniknie całkowicie ten pResHadiNg :-/n pResHadiNg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 5 Lutego 2011 Autor Share Napisano 5 Lutego 2011 Pasy inwazyjne zrobione: Będę jeszcze musiał pobawić się z przerobieniem oznaczenia z zestawowego Q na O oraz sztukowaniem nr NT225. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 11 Lutego 2011 Autor Share Napisano 11 Lutego 2011 Malowania ciąg dalszy. Niestety brak u mnie Medium Sea Grey, więc zastąpiłem mieszanką: 3x MM-1741 + 0,2x MM-1723 (Dark Green będzie za to już prosto ze słoiczka). Jeśli za ciemno, to mogę poprawić, ponieważ w ferworze walki zapomniałem o wycięciu miejsca na ogonie pod numer oraz o osłonach goleni więc i tak całość idzie do lakierni. Dla zainteresowanych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Hmmm,nie widać zainteresowanych, ale comożna napisać o malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 12 Lutego 2011 Autor Share Napisano 12 Lutego 2011 Hmmm,nie widać zainteresowanych, ale comożna napisać o malowaniu? Jeden się znalazł, więc tragicznie nie jest ;) ale masz rację, na tym etapie malowania szału nie ma ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Njaważniejsze, że żadnej katastrofy nie ma, nie tylko na tym, ale i na każdym etapie ;) Pracuj dalej, zapowiada się całkiem ciekawy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 12 Lutego 2011 Autor Share Napisano 12 Lutego 2011 Dzięki Mikele. Co prawda sam samolot nie bardzo mi przypadł do gustu przy zakupie, ale w trakcie przeróbek polubiłem jego sylwetkę. W każdym razie montaż uzbrojenia doda mu na pewno trochę uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Idzie bardzo ładnie, zapowiada się bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 Dzbanek - dziękuję. Właśnie zaopatrzyłem się w Medium Sea Grey, także będzie już malowanie po bożemu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Z niecierpliwością czekam na koniec malowania, zapowiada się bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 No panowie, po ostatniej wizycie we Wrocławiu jestem lżejszy o kilku Jagiełłów ale i bogatszy o wyposażenie warsztatowe. Mam więc już i spirity, retardery, i pigmenty, i olejne, rylece, piłki, kalki, no i trochę innej chemii. Dzięki M-Zone (pozdrawiam ;)), Eduardowi i świetnym sklepom dla plastyków, Wrocław wreszcie zaczął doganiać wyposażeniem pozostałe polskie aglomeracje. Z chemii zakupiłem m.in. gunzowską Medium Sea Grey, tak więc model został przemalowany (choć zbytnio nie odbiegał barwą od gotowca) i dostał Dark Green. Teraz męczę się z maskowaniem kabiny, pozostanie problem jej mocowania, aby jakoś to wyglądało a na razie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 No i jakoś to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Też się cieszę, że lud zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darthjacek Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Jak dla mnie to ten dark green jest nieco 'oczojebny' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Jak dla mnie to ten dark green jest nieco 'oczojebny' O rzesz orzeszku, masz rację!. Przejrzałem inne malowania oraz swoją farbkę. Jest Dark Green ale z dopiskiem: Euro Dark Green . A właściwy grin stoi sobie spokojnie za opakowaniem po margarynie i udaje greka. Normalnie ręce mi opadają . No to znowu przemalunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Mi się podoba, trzymaj tak dalej, czekam aż zdejmiesz wszystkie maski i pokażesz jak wszytko wyszło Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 Kabinka gotowa, zabawa z nią zajęła mi ze 20 roboczogodzin, efekt trudny do oceny. Z jednej strony jestem zadowolony (wykonanie klatki, maskowanie, osadzenie), z drugiej świadom niedoskonałości (tegoż samego), ale w sumie zbyt szkoda mi czasu oraz brak cierpliwości na poprawy, więc całość już w lakierni. Z mocowaniem też nie wyszło do końca jak bym chciał, ale tutaj podobnie jak wyżej - kompromis. Niestety, żona drapnęła aparat ze zdjęciami sprzed mocowania, więc jeśli tylko ich nie skasuje , to wrzucę popołudniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi