kuba2507 Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Witam Model zaczolem robic na konkurs ktory byl w tamtym roku (chyba) ktora zostal przerwana. Przerwana zostala z powodu malego ''wypadku''. Przenoszac wszystkie modele spadlo mi pare kartonow no i sie wszystkie czesci wysypaly... To tez tlumaczy dlaczego nie ma ''czym biegow wrzucac'' , pedalow i brakuje paru metalowych naklejek... Co do modelu model nie jest idealnie zrobiony. Ma pelno bledow ale to tylko i wylacznie dlatego, ze stracilem ochote na slr'a Fotki: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Ładnie ci ten model wyszedł. Kolor dobrze położony i ogólnie całokształt mi się podoba . Tylko jakoś dziwnie wygląda spasowanie maski z przednim zderzakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyja Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Współczuję wypadku, to jest model Tamiya SLR, czy SLR 722? tzn wydaje mi się że nie 722 ale może się mylę. Zakupiłem właśnie SLR 722 edition, czekam też na blaszki wszelkiego rodzaju i sam zaczynam budowę podobnego. Całkiem fajnie sklejony, oprócz maski która nie spasowana. Podoba mi się również kolor wnętrza, pasuje do tej bieli kasty. Ale chyba zdjęcia robione przy słabym świetle lampki, bo wpadają w żółć i pomarańcz więc wydaje mi się że trochę przekłamuje kolory. gratuluję i życzę więcej ostrożności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2011 A wiec tak jest to zwykly SLR. No tak wypadek byl niepotrzebny bo pogubilem rowniez zawieszenie z 600sel i lusterko z 300zx :/ a to mnie najbardziej boli... Co do maski, to do zdjec jej nie docislem i dlatego tak odstaje. A zdjecia wnetrza byly robione tak jak mowiles przy slabym swietle i od razu w kompresji JPEG dlatego podchodza pokory pod zolc i roz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Nie jest to może najlepsze wykonanie tego modelu jakie widziałem, ale trzeba przyznać że jest bardzo dobrze Lakier wygląda na mało błyszczący. chociaż może to wina zdjęć, oświetlenie nie jest najlepsze. Brakuje mu tego dopieszczenia, ale prezentuje się dobrze, zwłaszcza z otworzoną maską ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Ja niestety będę nieco mniej entuzjastyczny... W przypadku Twojego modelu oprócz odstającej maski i brakujących elementów (szczerze współczuję) dochodzi jeszcze nie do końca sterylna karoseria. Nie wiem czy to przez zdjęcia czy przez samo wykonanie, ale widać na niej skazy. Również szyby oraz tylne klosze lamp wyglądają nie do końca czysto. Może rzeczywiście chodzi tylko o zdjęcia. Jeśli tak to chętnie obejrzałbym go w nieco lepszym świetle Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Jako, że sam przystawiam się do tego modelu wiele oczekiwałem widząc temat w Galerii. Jednak troszkę się zawiodłem. Większość wad wymienili przedmówcy a wiele ich nie ma. Mam tylko jakieś niejasne wrażenie, że lakier jest strasznie grubo położony. Co do zdjęć. Tu mam więcej zastrzeżeń. Tryb makro nie wybacza błędów co widać. Kolorystyka nie jest winą kompresji tylko balansu bieli. Aparat podejrzewam miałeś ustawiony na "auto" lub zły tryb WB. Jeśli fotografujesz "domowymi" sposobami ustaw balans bieli na światło żarowe i dodaj kilka źródeł światła. Może to być kolejna lampka, latarka itd by doświetlić wszelkie szczegóły. Jedno źródło światła powoduje znikanie detali. Moja propozycja jest taka byś zrobił dodatkowe zdjęcia w dzień. Wystarczy wykonać proste, białe pudełko, umieścić w nim model a aparat ustawić na światło dzienne. Wyjdzie jak studyjne z rozproszonym światłem. Możesz również wykorzystać naturalne otoczenie. Zobacz jak fotki robi np Koksik Naturalne światło, kolor jak w rzeczywistości. Może dzięki temu otrzymasz lepszy efekt i oceny niż fotki "z biurka". Ale bryczka i tak mi się podoba Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Co do zdjec to sie zgadzam sa 2 powody, ze zdjecia nie wychodza za fajne 1 to ze jeszcze nie opanowalem swojego aparatu 2 to to co juz wspomniales swiatlo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Ale nie ma co rozpaczać. Zrób fajne fotki i wszystko będzie OK. Połowa sukcesu to prezentacja. Nawet jak są błędy, forumowicze docenią wkład w dobre przedstawienie pracy. To tak samo ważne jak sam model. Nie zniechęcaj się i szukaj inspiracji w Galeriach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 A wiec wziolem sobie do serca to co powiedzial Trojan czyli Połowa sukcesu to prezentacja. Nawet jak są błędy, forumowicze docenią wkład w dobre przedstawienie pracy. I zaopatrzylem sie w male studio fotograficzne:) No i pstryknolem pare nowych fotek ale mi sie baterie rozladowaly... Mam nadzieje ze teraz zdjecia sie wam bardziej spodobaja:) Komentarze mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 przez przypadek cos nacisnolem, jak by moderator albo admin mogl usunac tego posta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Zdecydowanie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi