tangogolf Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Witam. Znalazłem stary model RWD - 8 firmy Spójnia w skali 1/48. Czy może ma ktoś wie, czy obecny RWD -8 pws firmy Mirage , to te same formy? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Tak to to samo. Kiedyś spójnia, a teraz Mirage pakuje model. Ponoć formy poprawione i lepsze kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangogolf Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Dzieki Ci bardzo. I tak go obla:bip:ę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Kalki faktycznie lepsze, ale formy te same. Kupiłem po wznowieniu 8-kę Mirage i jest to dla mnie ten sam model, bez choćby drobnej zmiany, co Spójnia. Życzę powodzenia przy budowie modelu tego pięknego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangogolf Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2011 Bardzo dzieki. Własnie nabieram coraz wiekszej na niego ochoty. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxan Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Generalnie to te same formy. Posiadam oba Spójnie i Mirage, po porównaniu wyprasek lepijej wypada stara spójnia, a może "nowy" mirage poprstu mi sie trafił felerny (kilka niedolewek i nadlewek formy). Ale i tak przy małym nakładzie pracy i kilku poprawkach można zrobic fajny model z obu. Jezeli będziesz używac dedykowanej blaszki to kratownice polecam samemu "wyspawać" z drutu, ta płaska z balszki kjepsko wygląda. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi