tyszcz Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 W końcu dzisiaj do mych drzwi zapukał kurier i przyniósł mój pierwszy model samolotu pasażerskiego. Zapraszam wyszstkich do komentowania i udzielania mi rad co i jak bo będę pierwszy raz składał pasażera i ogólnie będzie to dopiero 2 samolot sklejony przez zemnie. Potem wyciągnąłem kalkomanie I SIAMOLOT Potem wziąłem się za wycięcie i ogólne przymierzanie cięcie odcinanie itp. I na razie jest coś takiego jeszcze nie sklejone. Na koniec mam jeszcze pytanie czy szlifować go teraz papierem ściernym wodnym 1500 czy dopiero po sklejeniu i szpachlowaniu ? I czy już mogę go sklejać czy jeszcze coś muszę przy nim zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Witaj Też to był mój pierwszy model:D Pierwsze to go umyj w letniej wodzie z płynem do naczyń żeby odtłuścić plastik. Pomaluj go w środku na czarno. Najpierw sklej połówki wyszlifuj po wyschnięciu kleju w miejscach styku tych połówek, zobaczysz wtedy czy trzeba dużo szpachli czy bardzo dużo :P Ja bym szlifował do po sklejeniu skrzydeł papierem 1500 2000 twardym i miękkim filcem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyszcz Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2011 Po co malować środek jak i tak go widać nie będzie na okna mam kalki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Ale kalki prześwitują i głupio będzie wyglądać całkowicie białe wnętrze, a przez pomalowanie środka na czarno nadasz modelowi pewną głębie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 chyba ze chcesz zaszpachlowac okna i polozyc kalkomanie z ciemnymi oknami to nie musisz malowac srodka, jesli natomiast chcesz dac kalkomanie przezroczysta to rob jak radzio_f radzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyszcz Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2011 Mam do Was pytanie jak zrobić szare malowanie od Lufthansy pod skrzydłem tzn w tylnej części kadłuba ten skręt jak na przykład na tym zdjęciu. http://www.flog.pl/media/foto/1214903_lufthansa-boeing-747-dabvt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Po prostu zamaskować taśmą modelarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyszcz Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2011 Tylko nie wiem jak zrobić to zakończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 wytnij zaokrąglenia z taśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 W word zrób sobie kilka owali o różnych wielkościach. Wtedy sobie dopasujesz te zaokrąglenie. Powiem Ci, że to jest nie proste zadanie. Pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyszcz Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2011 Jak na razie pracę idą w dobrym tempie sklejony został kadłub razem ze. skrzydłami i nawet nie potrzebowałem dużo szpachli. Zdjęcia wrzuca we wtorek bo w niedzielę i poniedziałek raczej nie będzie czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi